Tillägnat mina okända läsare
Innan jag startade min blogg var jag väkdigt blogganti och tyckte att det var ganska fjantigt (förlåt :) )
Men jag insåg att jag inte skulle ha tid att sitta i telefon eller på skype och berätta samma historier om och om igen, och inte tala om alla mejl man skulle skriva,..
Nej, så jag ville ha ngt som mina vänner och familj kunde komma åt i ett klick och se vad jag hat haft för mig och hur jag mår. Eller alla andra au pairer som är oroliga inför deras resa.
Samt att jag nu i efterhand kan gå tillbaka och se alla foton och alla känsor jag hade för ett år sen då jag startade. Och eftersom jag inte har skrivit någon dagbok frekvent under det här året är jag riktigt glad att jag tog mig tid till bloggen och skrev om allt från resor till (dagens lille ämne) frysmats frukost.
När jag är klar med mitt år och mitt skrivande i bloggen ska jag skriva ut alltihopa eller designa in det i en snygg bok på internet. Man vet ju inte vad som händer med internet om 20 år.
Så jag måste altså säga att jag blir så glad när jag hör att någon jag inte alls förväntade mig, eller inte har haft så mycket kontakt med eller inte ens sett på flera år läser min blogg med nöje.
Mat i nord america,.
Peanut butter and jelly sandwiches,.(faktiskt bara smakat en gång och tyckte inte om det)
Jelly beans med "butter popcorn" smak,.(fantastiskt hur dem faktiskt kan smaka exakt som smör popcorn, men fy tusan vad äckligt att tugga på en godis med den smaken,. uh!)
Pumkin Pie (riktigt gott och smakar lite som mjuk pepparkaka)
Bagels, donuts, pizza, pasta, pizza, pasta, burgare, mac and cheese (makaroner och smält ost)
Dom lägger in konstiga smaker och socker i alla möjliga produkter. Ekologiska produkter här är nog lite som vanliga produkter i Sverige.
Det som nog chockade mig mest hände för en vecka sedan.
Jag har aldrig under ett år sett min värdmamma äta frukost, men nu har hon inlett en nyttigare livsstil så en morgon hörde jag henne lägga in ngt i mikron för att äta så jag frågade om det var havregryns gröt hon gjorde.
Nej sa hon. Det var en jättegod scramble eggs with potatoes and ham. Lät ju toppen tänkte jag tills hon visade mig paketet,.
Vilket var ett vanligt frysmats paket (vilket vi alla ätit någon gång eller oftare till lunch, altså helt ok)
Men detta var ett frukost frystmats paket! Egentligen är det ju logiskt att man kan äta frysmat till frukost om man gör det till lunch,. men på något sätt kändes det som att den normala "mat-vettigheten" gått lite för långt,.
Visst, jag tror säkert att den är supergod och bara tar 2 min i micron. Men tanken på att det tar 4 min på spisen att göra det från scratch och innehållet då blir -75 olika ingridienser, känndes som att relationen till mat i dag i amerika gått några steg tillbaka.
Nej förlåt, det där var min näst chockearande historia.
nu till min lilla "immortal toast" historia.
när jag kom, vilket var i December berättade jag för min frågande värdmamma vad jag gillar.
Toast skulle jag vilja ha, för det känns ju som något man äter i sverige också.
Jag fick mig ett mörkt nyttgare toastpaketet men eftersom jag inte superälskar toast blev det bara så att jag åt halva paketet. En månad efter inköpet hittar jag detta toastpaket i hyllan och tänker att det nog är dags att slänga den. Men jag tar ett stadigt grepp om brödet och blir förvånad när jag känner att den är lika mjuk och ser lika god ut som dagen den köpptes. Bröden här är dessutom mjukare än sveriges naturliga dagsfärska bröd. Denna toast känndes altså som att ta på bomull. Detta som jag nu ska berätta är det bara jag som vet, så kvittra inte i min värdfamiljs öra. haha :)
Jag lägger tillbaka brödet och tar en titt och klämmer på det då och då.
Ugångsdatumet på detta brödpaket var januari 2011 så jag förväntade mig att snart se en möglingsprocess sätta igång.
Men efter varge titt och kläm var jag lika förvånad och äcklad av vad jag upptäckte.
Maj 2011
Jag ser att något faktiskt ätit av brödet
Juli 2011
Sista gången jag ser toasten. när jag klämmer på den har den en mjukhet som ett svenskt toastbröd har dagen för försäljning men inga mögelprickar i syns.
Den 8 månader odödliga toasten har tillslut blivit slängd vid en utrensning.
oh lord.
Så nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra mig själv till lunch.
Blir det Frysmat, nudlar, pasta och köttbullar eller en smaklig sallad som jag redan har ätit massor av i helgen?
Föressten, kan faktiskt göra mig en god tortilla med chicken och cheese, lägga till sour cream, salsa och avocado.
Vi ses snart Falukorv, bregott, hushållsost, riktigt yogurt och äpplen som faktiskt får gyllenbrunt fruktkött 2 min efter att man tagit en tugga och inte ser ut som ett färskt skuret äpple efter 4 timmar. Maten är skum i detta landet. Dock tänker jag inte ta på mig spion brillorna och ta reda på vad som egentligen händer med maten i amerika, nej jag flyr landet och hittar ngt mer naturligt men inte perfekt sverige.