Svengelska

Ja hur blir det nu egentligen när man partar engelska och svenska om vart annat?
Det är ju inte så att du slänger in svenska ord när du pratar engelska, men fy tusan vad det blir genvägar när du väl pratar svenska. Och eftersom du har en svensk tunga redan så uttalar du de engelska orden svenskt.
Roligaste svengelska meningarna denna månad:

Greta:
Filla up caren
Running shorna på

Och senast idag Hannah:
Värd dadda

Ofta tänker man inte ens på det eftersom den man pratar svengelska med är lika rubbad som du och förstår exakt vad du säger utan att fundera över det :)


Hurricane Irene

Det var mycket snack och mycket buissness om denna storm dagarna innan.
Hyllorna i matvaru affären slaktades på sista chipspåsarna. Amerikanarna bunkrade upp för vad som skulle komma och det måste ha varit en rejäl buissness för affärernam förra veckan.
Tunnelbanan i New York City stängdes av, och alla andra tranporter som tåg, bussar och flyg.
Delar av Long Iland evakuerades, vilket det avr lag på. Och många andra ställen som Downtown manhattan och jersey shore evakuerades.
Jag visste inte riktigt vad som skulle komma. Jag var väldigt nyfiken och lite rädd för att ett av träden i "Garden State" skulle fällas på mitt hus. För det är enormt med träd här, vilket också gör det tills de vackraste gator jag sett.

Jag gick över till hannah lördag kväll, scrapbookade, åt tacos och tittade film. Det var regnigt ute och vi satt i sängenm för attt följa nyheterna. När vi lade oss var det inte spec mycket till öväder utanför och vi förväntade oss att vakna på natten när det riktiga ovädret skulle dra in med storm och brak.
Vaknade dock på söndag morgon som vilken natt som helst. Sprang över ett block till mitt hus i spöregn för att jobba några timmar och sen gick jag tillbaka till hannah igen. Nu hade det klarnat upp och solen sken som vilken dag som helst. Vi bestämde oss för att ta en promenas i området för att checka läget.
För det första har jag aldrig sett så många människor ute i Glen Ridge tidigare, familjer tog med sina barn på cyklar, promenerade runt i området för att prata med alla andra och det känndes för en stund som vilket skandinaviskt land som helst som inte har landet byggt för att anpassa bilar och som inte har sin befolkning bakom ratten för minsta lilla meter dom måste ta sig. Det var trevligt att se med andra ord!
Samhället är allmänt nedskräpat med kvistar, löv och större grenar men det visar sig att tre stora träd fällts omkull under natten på (ironiskt nog) Forest Avenue. Två av dem har landat på hus och när vi gick förbi var de i färd med att tas ner av föregate (ironiskt nog) Trusty Tree. Såg inte ut att vara någon allvarlig skada men det såg inte roligt ut heller. Man inse verkligen hur stora ekarna är dom dom ligger framför en.







I andra delar av staten var det mycket värre, med vattenfloder, översvämmade gator, bilar under vatten och folk utan electricitet. Det ska vara ca 30 peroner som har dött i stormsammanhang och en liten 7 årig kille dog när ett träd träffade familjen hus.







Som väderprognosen på nbc löd i helgen " Monday. Sun. Clean up day" så gissar jag att det blev så.
Min måndag var bra iaf :)
Jag och hannah tog en promenad med kidsen i morse och sen gick vi till parken för att titta på när ungarna mötte världens gulligaste hund och sedan sprang efter den och skrek "Come back, come back, doggie come back!" i en halv timme. haha :) Ikväll for jag och hannah för att hämta ut mina 200 bilder på Walgreens som jag beställt och ska lappa ihop en eller två scrapbooks med. Plus lagt till 10 dollar för teman till den, som Boston, Girls Nite Out och Beach. Så lätt att köpa för mycket, men jag håller mig till en bra regel. Köp inte det du inte varit på! :) haha.
Dock köppte jag Boston för att var halva priset och så ska vi ju faktiskt dit i helgen :)

Bildupptatering!!!!!


Picnic i Central Park med starbucks och jordgubbar!







Just telling you,. att ha party i bilen är bland det roligaste som finns!


Tanja och jag småpratar som vanligt en fredagkväll.. haha!


Six Flags. Världens högsta berg och dal bana i bakgrunden. ca 140 meter hög. Vilken adrenalinkick kan jag säga! plötsligt gick alla från att vara utmattade i 40 graders värme till att bli glada och pigga och skrattandes! haha!

 


Six Flags.


Hoboken New Jersey


Swedish Viking!!


Så jävla coolt och jag älskar min kamera!!






Vid Ikea såklart :)



Ett amerikanskt resemagasin skriver om Norrland och Kukkola Forsen. Underbart! <3


Costco, Amerikanernas himmel med största förpackningarna av alla matvaru affärer,. några kilo socker till hushållet?


SILVER BAY AU PAIR WEEKEND COURSE




Sitter på den underbara verandan i gungstolar och tar in utsikten,.


,. Så vackert ställe!


Jag och Therese njuter av solen och popcorn!




En liten hamn på sjön






Tanja, Hannahm Therese och Mailys över in Franska och svenska!




Kayak på en av de mest vackraste av platser. Påminnde mig om hur lappland kan se ut och det känndes väldigt svenskt. Underbart!


Freeze, sweat and eat in Sweden

I dag har min dag varit riktigt bra. För det första så regnade det vilket betyder att dagen inte kommer se ut som alla andra varma soliga dagar och för det andra så regnade det ganske mycket vilket betyder att jag och kidsen kan ha en riktigt kul regnig dag idag.
Och så blev det. Vi var ute på bakgården en timme och gjorde i stort sett det vi alltid gör men på något sätt med dem utklädda i full regn mundering i och med mig genomblöt blev den timmen väldigt rolig och jag var överlag idag på mycket bra humör, även om mina morgornar börjar med att räkna veckorna tills jag är hemma igen :)'

Det roligaste idag so far var iaf när jag på mina tre timmars ledighet cyklade till Glen Ridge public library och sätter mig ner för att läsa några random tidningar som mina ögon fastnar på ett resemagasin som innehåller artikeln "Freeze, sweat and eat in Sweden" som jag smilade lite extra åt och kunde såklart inte stå emot att läsa om en amerikans åsikt om Sverige.
Jag kommer till sidnummer 70 och en stor bild föreställandes en ren kommer upp. Nu börjar jag bli mer glad för detta innebär att det handlar om Norrland - Mina älskade hemtrakter.
Denne amerikan reser först till stockholm för att uppleva den berömda och riktiga "Swedish massage" (vilket jag inte hade en aning om var berömd innan jag kom hit och alla spa salonger innehåller Swedish Massage)
Men denna journalist nöjde sig inte bara med att besöka en av världens topp hälso länder med bara en Swedish massage utan bestämde sig för att besöka den riktiga hälsan i urskogen - Kiruna, jukkasjärvi Ice Hotel.
Han berättade om det "vanliga" för detta område, med renar, svenskarnas hälsosamma omega 3 fisk, frisk luft och bastu. Och när jag läste Bastu skulle jag igentligen se vart det skulle komma till, men blev lika glatt överaskad som att ens höra namnet Kukkola Forsen i dessa trakter. Kukkola Forsen, Mattias Spolander och Svenska Bastu Akademin var ord och namn jag blev jublande lycklig av att läsa i ett bibliotek i New Jersey.
Den enda bild som var upplagd var dock bara en bild av en kamin och soffa i ett "svenskt stilrent rum" i en av stugorna. Men andra bilder av Ice Hotel, sik på grillning och massvis med snö från Kiruna nöjde jag mig gott med.
Och jag vet nu efter denna artikel att Sik på engelska är Whitefish och att den Svenska Bastu Akademin var "upfunnen" i Kukkola Forsen Tänk vilka kunskaper man får om sin hemby på andra sidan jorden.
Det roligaste i artikeln var dock när reportern beskrev sin slädfärd bakom en ren och tyckte den kanin liknande studsande rumpan såg väldigt söt ut, och SEN kom fram till att ordet Kukkola Forsen var lika charmig som denna rens skuttande rumpa.
Och ja,. jag ser också den liknelsen.

Näst sista kvällen med jag, Hannah och Tanja spenderar tillsammans innan hon åker iväg på fredag. Det blir Costco (Affären där du måste ha medlemskort för att handla och du får ALLA varor i samma stora förpackningar som reataurangerna hemma. Den ultimata amerikanska affären helt enkelt)
Och sedan på vårat favorit ställe Chipotle, där du får färska burritos som väger närmare ett kilo gram och kostar 8 dollar, vilket också betyder att jag enkelt kan överleva på denna burrito 3 mål innan den är slut.

Annat intressant: En väns värdfamilj betalar, håll i andan,... 5000 dollar (!!) för att få komma och bada i Montclairs Beach Club denna sommar,. 5000 dollar?!?!? det betyder 31 600 kr !!!!!! WHAT??
Ja mina läsare,. folk här borta har alldeles för mycket pengar.

Klart för idag. puss!


Silver Bay Au Pair Collage Weekend

Detta år ska vi au pairer ta 6 credits på collage, vilket är två kurser.
Det finns collage som ger helgkurser till endast au pairer. Det är inte alltid så lätt för oss att få tid till den kurs vi vill ta på ett vanligt collage i närheten och ofta är det mycket dyrt. Så jag är mycket glad för denna weekend course som går att ta up state i New York. Det ligger i ingenstans, mitt i skogen med en vacker sjö och berg runt om.
Mobiler funkar knappt och körtiden dit från New Jersey är 4-5 timmar, vilket också är det enda negativa.
Jag var på samma weekend course i March i år då hela området var täckt av snö. Denna plats var underbart förvanldat till ett sommarparadis nu i Augusti. Du kan bada, paddla kayak, spela tennis och tex sitta på den stora verandan i amerikanska veranda-gung-stolar i solen. Här hade jag velat bo när jag blir pansinoär! haha!
Underbart!
Det blir inte sämre när maten är den godaste mat jag ätit här (största dels beror det på att jag inte äter riktig mat över huvudtaget) eller att "lärarna" (läs unga roliga vuxna, som inte tar mycket seriöst) har så roliga klasser och att vi kan välja klasser som bara handlar om att leka. Så denna vecka fick jag mina 3 credits genom att leka, ha en fitness klass, prata om amerikanskt social liv, leka lite mera, äta god mat, simma, paddla kayak, sitta i underbart väder, prata med människor från hela världen. Venezuela, syd korea, frankrike m.m m.m.
Stället vi bor på är inget hotell men inget hostel, utan rummen är riktigt bra och sköna sängar.
Så skönt att komma bort från "den vanliga" livet i Glen Ridge och få ta bilen, köra iväg med dina vänner och ha en weekend semester!

Vi åkte fredag kväll. Maria min kära vän från New Orleans skulle komma med flyget till Newark kl 5. Det var försenat, vi väntade, det var mer försenat, vi väntade,. och så höll det på till kl 8 på kvällen då hon fortfarande inte hade kommit iväg. Då bestämde vi att vi åker utan henne eftersom det kommer ta mer än 2 timmar för hennes plan att komma till Newark, det regnade, åskade och det skulle ta oss ett flertal timmar att köra till Silver Bay. Plus, jag körde min andra gång i USA, vilket jag var väldigt nervös över.
Så våran vän Tanja hoppade in i sista minuten för att åka med oss istället och umgås hennes sista weekend med oss och gå på alla klasser som Maria och få Marias credits.
Så jävla synd att Maria inte kunde komma med oss. Mina värdföräldrar var så snälla och hämtade upp maria när hon kom till Newark och hon fick bo med dem hela helgen, och fick en hel dag i NYC tills hon flög tillbaka på söndag. Då hennes flyg också blev försenat så hon fick övernatta på flygplatsen i Atlanta när hon mellanlandade, kom hem till New Orleans på måndag morgon och vistats på flygplatser i 31 timmar denna helg. FY FASEN. Inte kul.

Iaf, jag körde med tjejerna i mörkret, hämtade upp en supersöt fransk tjej och kom fram till Silver Bay välbehållna kl 2 på natten. Vi hade med oss socker i form av Oreos och energi i form av Kaffe.
Jag vände mig vid trafiken på motorvägen på vägen hem,. SÅ MYCKER BILAR. helt sjukt. tur att det är 3 filer eller mer, men även får man stå i bilkö då och då. Tjejerna listade de hetaste skådespelarna just nu och vi hade väldigt kul. Så skönt att få komma fram till Glen Ridge på söndag med huvudvärk och motorvägs känsla och lämna tillbaka hyrbilen.

Och nu vet jag inte vad problemet är med bilduppladdningen,. så jag får ine uppladdad ngra bilder,. blä.
Men men :) Mår bra, ätnligen kyligare väder, känner att jag är klar med detta år, har 3 månader kvar,. kommer gå fort även om det känns länge just nu. Snart hemma! kramar!!


Ny energi!

Senaste två veckorna har jag varit sjuk. Denna hemska hetta blandad med luftkonditioneringen är ingen hitt.
ÄLSKA luftkonditioneringen dock. haha. Tar så mycket på min energi att vistas ute över huvudtaget. Vi var i NYC en helg och jag var SÅ LESS på fukten och värmen, plus att jag är less på New York City just nu också. För mycket folk, varit nästan överallt och går för mycket pengar. :)

De senaste helgerna har varit väldigt tråkiga förutom att vi varit till puben varge fredag så har vi sovit i parken, tagit långa sovmorgornar och gått runt och sökt saker att göra. haha. Även om det låter ganska underbart vilket det också varit att slöa så blir det lite väl rastlöst, spec med faktum att vi är 30 min från NYC och är döds utråkade! Hur händer det liksom?

Men nu är jag nästan helt frisk, det har regnat några dagar vilket har varit SÅ UNDERBART skönt. Ingen svett, inget kisande med ögonen, inget solskydd. Bara ta på sig ett par jeans för en gångs skull med sköna sneakers. Gud vad jag längtar till hösten då man får klä på sig lite mer och få klä sig mer "riktigt". haha.
I helgen har vi en annan Silver Bay course planerad för att få mina 3 sista credits detta år. Jag har än en gång hyrt bil och sträckan tar 4 timmar att köra. Jag är nervös men efter Atantic City helgen då stresstålighet och amerikanska förare verkligen satte mig på prov så känner jag mig lite lugnare för denna helg. Och så är det up state NY så jag hoppas på mindre trafik.
Hawaii kommer inom en månad så jag ser verkligen fram emot det också. Hade några veckor i july/augusti som bara kändes jobbiga men jag tror jag är tillbaka nu :)
Dock åker min bästa tyska vän Tanja på sin resemånad nästa fredag och det blir verkligen svårt att säga hej då, även om jag är lycklig nog att få spendera en vecka på hawaii med henne hennes sista vecka i usa.

När jag åkte hit på mitt au pair år visste jag inte alls vad jag förväntade mig när det kom till vänner i usa. Jag visste inte om jag skulle få nära vänner, om det skulle vara lätt eller om jag skulle få amerikanska vänner.
Jag tror (som allt annat under detta år och livet i sig) att man inte ska förvänta sig så mycket. Spec är det svårt att hålla kontakten med alla underbara människor du möter detta år och jag förväntar mig inte heller att hålla kontakten med dom flesta. Men två tjejer som har kommit att bli mina bästa vänner är Hannah från Malmö och Tanja från Tyskland. Och inte bara för att det är här och nu. Utan för att vi tre på något sätt passar ihop som något jag inte har upplevt tidigare. A feeling of forever in my heart.
Så när Tanja lämnar mig och hannah för tyskland kommer hon att lämna ett stort stort obotligt hål efter sig.

Annars är det väldigt lätt att få vänner här, iaf au pair vänner. Jag har inte skapat några riktiga amerikanska vänner heller. I början tänkte jag att det skulle ju vara ganska coolt. Visst hade varit kul att se den amerikanska kulturen bland folk i samma ålder,. Så vi får se vart dessa sista månader leder men för mig spelar det ingen roll heller eftersom jag ändå ska lämna detta land och folket.
Och en sak som jag nästan vågar säga säkert. Jag vill inte bo i detta land och jag inser att Sverige nog måste vara det BÄSTA landet att leva i. Länder i europa i övrigt.
Jag såg usa som ett land som var grönare på andra sidan Atlanten,. Men nu tittar jag över mot Europa och ser något så mycket mer grönare,.

Det är väldigt få saker jag kommer sakna från usa. Bland dem är "öppenheten" bland människorna. För det är inte riktigt öppenhet heller. Bara ett första bra intryck av trevlighet och artighet. Men det gör samtidigt så mycket för att höja stämningen i vardagen.
Men jag blir lite irrietrad som denna gång jag väntade på bussen. Jag möter en annan resenär, en äldre kvinna och vi säger godmorgon till varandra. Vi börjar prata lite, men det känns inte helhjärtligt av henne. Kroppsspråket är inte helt 100 och det känns mer som om hon pratar och frågar bara för att vara artig. Det blir helt enkelt bara en konversation som känns jobbig och oengagerad. Så tänker jag lite om äldre amerikanare nu för tiden.
Apropå äldre amerikanare så vet jag att min värd farfar fortfarande är väldigt noga med att folk kallar honom vid hans efternamn om dom inte känner honom, och han var faktiskt snäll som sa att jag inte behövde kalla honom vid efternamn. Annars är det ganska omodernt att kalla folk vid efternamn och bland unga existerar inte den kulturen.

Sådär. Nu fick jag skriva av mig lite,. mer kommer :)

Friday night again!

Ja gott folk,. medans ni firar Luleå Kalaset hemma i norrland tänkte jag att jag lika gärna kunde fira här i New Jersey så gott det går.
De tyska tjejerna och jag ska ska sitta i min backyard med några drinkar och sedan ut på samma pub som förra veckan. Kommer nog bli vårat stammis hak framöver :)

Hittat en söt klänning på sale på Abercrombie & Fitch (en affär som jag aldrig hört talas om tidigare men som är väldigt populär och lite dyrare än vanligt) som också nu är en bra affär att shoppa i när dom har sales!




I går var vi som tidigare torsdagar till den stora parken några block ifrån och lyssnade på live band som spelade.
Vi tog med oss filtar, en flaska "cheap red wine" (5 dollar) och jordgubbar. Tidigare tordagar har dom spelat mest 50-60 tals musik och det var mycket sådant i dag också,. men helt plötsligt börjar den svarta överviktiga sångaren på scen köra igång dagens party musik. YEAH! Så jäkla kul. Det var bland de mysigaste kvällarna. Kommer Sakna dem.





Och igår färgade hannah håret på mig,. vi hade inga plasthandkar så vi tog vad vi hade,. plastpåsar.
Hannah blev dock tokig och bestämde dig för att kasta dem och köra på "fri hand".
Eftersom jag använder henna färg till mitt hår rsulterade det i oranga händer för hannahs del. haha.
Hoppas det inte består allför länge. Mitt hår blev fint iaf ;)
Och hannah var tokigt fin i den snygga "Hangover" t-shirten som jag fick gratis på ett casino i Atlantic City:


Och ätnligen idag när jag fick lie ledig tid tog jag mig ut för en spring runda, vilket jag inte gjort på några veckor.
Känns så skönt att sätta upp håret i en svans, på med träningklädrna, knyta på skorna och lägga musik i öronen - Dags att bli en krigare! Efter 30 min springandes inser jag att det är 10 min tills jag börjar jobba igen och jag var slutkörd, plus. det tar ca 20 min att spinga tillbaka hem,.
Jaha,. det var bara att köra på. men även om det är asjobbigt så är det inte svårt att le för det är så skönt. Tidigare HATADE jag att springa, sen lärde jag mig att älska det och då är det tillochmed möjligt att le när man springer.
I alla fall, jag springer hem allt vad jag har för att försöka att vara så icke sen som möjligt, vilket blir 5 min - ingen fara.
Jag slänger mig ned på vardagsrummets heltäckande matta och min värdmamma skrattar åt mig och går sin väg.
Det är nu jag inte riktigt vet vad som händer. Jag ligger på golvet totalt slut och hämtar andan.
Eminems låt "when I´m Gone" startar i mina öron och plötsligt utbryter jag i gråt och jag kan inte hjälpa det och jag fattar ingenting,. näst sekund  utbryter jag i skratt och jag känner mig alldeles lyklig. gråt, skratt, gråt skratt. Ett enda stor sinnesrubbning av spring rus och både rädsla och förväntansfullhet över vad som kommer näst i mit liv när jag flyttar tillbaka till Sverige.

Nu kör vi! tjejerna har anlänt och mina naglar har torkat!
Hejsvejs!

Frysmat

Har lagt barnen för deras 3 timmars nap och sätter mig ned med frysmat.
Jag äter typ samma frysmat varge dag. Denna frysmat är faktiskt god och nyttig, men nu börjat det bli lite för mycket. Eftersom min värdfamilj aldrig lagar mat och jag ger barnen deras mat så blir det inte mycket färdiglagad mat i huset. Det betyder att jag äter frysmat, keso, sallad, tonfisk. Och nu när det är så varmt så äter man mindre,.
Jag var beredd på att gå upp 10 kg under mitt år, men har istället gått ner 5. Jag vägde 51 kg senast när jag var,. 12? Jisses,. tror dock att det är mycket muskler som har tinat eftersom jag inte tränar spec mycket heller. Har gratis gym med allt man kan tänka sig, men jag vill inte finna tid för det utan vara med mina vänner istället.

Min bästa tyska vän Tanja åker i väg om 3 veckor på sin resemånad och jag vill tillbringa så mycket tid med henne som möjligt, för sen har vi en vecka tillsammans i Hawaii innan hon åker hem och då vet man aldrig när man får se henne igen. Jag, hannah och Tanja planerar dock en Eurotrip nästa sommar och v har planerat hela färden redan så VI MÅSTE IVÄG.



Dricker faktiskt JOKK också. mums! Min familj skickade med mig några paket och det är det godaste som finns!

Nu söka upp hyrbils alternativ för väst kusten. Detta är en jäkla sås. olika tillägg för olika saker, försäkringar och en massa,. och är du under 25 betalar du ca 25 dollar för varge dag du hyr bilen. blir nästan dubbelt så dyrare i slutändad,. men vi planerara att surf couch:a (folk som ger dig en sovplats gratis i deras hem) Hade jag rest sjäklv hade jag aldrig gjort det men nu är vi två och det kan bli väldigt kul då vi får träffa en massa folk.

nej. nu ska jag vidare. kram!

Onsdag morgon med U2

Idag planerar jag och kidsen på att skype med Claudia vid lunch, den förra au pairen. Så jag tog den datorn till köket och la på U2 live låtar medans vi käkade frukost.
JAG RYSER,  det är nästan som att vara där på riktigt.
Sitter här med det största leendet på läpparna, tårar i ögonen och gåshud på hela kroppen!
ALLA ställer sig upp och sjunger med, tyvärr ville jag uppleva det bästa och har inte med det på film.
Men jag filmade in introt och lite av Beautiful Day som jag ville dela med mig av:

Ha en fortsatt underbara dag!


Redan augusti

Har nu varit i usa i 8 månader och ingenting spec händer för tillfället.
bor 30 min från NYC, men det är för varmt för att åka in. mellan 30-40 grader senaste veckorna.
Denna helgen har jag, tanja och hannah bara tråkat egentligen. Vi var ut fredag kväll till en riktigt bra pub och hade en grymt kul kväll där vi lärde känna typiska baseball amerikaner. haha. kom hem när solen gick up. Vi planerar liknande på fredag igen.

Jag kommer fram till massor av saker jag vill skriva om under dagarna, men när jag väl sitter här. ingenting.
Allt från att vara au pair, till amerikaner, till konstiga regler och mina två ungar jag tar hand om.
I veckan har jag lärt Rebecca och Tyler att säga Ja och Nej på svenska och i dag införde jag order svenska ordet Puss.

Jag tänker för det mesta alltid på engelska eftersom det inte är ngn ide att tänka på svenska ifall jag måste uttrycka mina tankar i engelska, kommer inte ihåg när det började men det har pågått ett bra tag.
Har inte drömt så mycket detta år så jag vet inte om jag drömmer på engelska heller,. tror inte det.

Funderar du på att bli au pair? Åk inte med Cultural Care Au Pair. Jag har haft det bra med dem men då har jag inte heller haft ngra problem under mitt år. har flera vänner som har problem och inte får ngn hjälp. En tjej hade just kommit till sin värdfamilj men trivdes inte och ville gå i rematch och hitta en ny familj. Tyvärr fanns det ingen LCC (mentor från cultural care) för tillfället för att hjälpa henne att hitta en ny familj så hon ringde till huvudkontoret i boston och ringde ofta för att få fram ett svar och lägga lite tryck på dem. En dag säger dem till henne att sluta ringa för dom kan inte hjälpa henne,. What? Cultural Care i ett nötskal. Även om det är så lovande att du får hjälp i usa innan du reser så ta det inte för givet. När du landat här hos en familj har dom fått alla sina pengar och du är inte så viktig längre. Är säkerligen liknande vilken av organisationerna man än åker med, men även om cultural care är bland de största betyder det inte att dom är bland dom bästa.
Det gäller att DU ser till att familjen du åker till är en bra familj.


Efter jobbet möter jag alltid upp hannah och tanja. Vi sitter på starbucks,. för det finns inget annat att göra. Inte så att du kan ta hem dina vänner när du känner för det och göra vad vi känner för. Nu är vi trötta på starbucks så vi åkte faktiskt till ikea ikväll. åt köttbullar och mos med lingonsylt. Helt okej. ville ha hjortronsylt men det verkade dom inte sälja längre,. :( Bjöd tjejerna en kväll med glass och våfflor och dom älskade det och har tjatat på mig sen dess att upprepa denna svenska delikatess :)
i morgon kväll är det torsdag vliket betyder att ett band spelar i parken. filt, bär och vin tar vi med oss och myser och pratar. nej föressten, i morgon kväll är det onsdag. haha. Då blir det taco och hårfärgning hemma hos mig som gäller.,.

Idag var FÖRSTA gången jag skypade med en vän från sverige. ILLA GRETA!!
Skypade med Madelen och det var alldeles underbart!! Så himla glad!
Skärpning på att hålla kontaken i fortsättningen.
I och för sig har man alltid facebook och man håller koll på varandra men inget går upp emot att PRATA med dålig connection på skype. haha :)

Nu sova medans sverige vaknar upp för jobb onsdag morgon. natti!

RSS 2.0