Amerikansk Julafton

Idag är igår för amerikanarna. Den riktiga julafton, men egentlige firade dom igår, men öppnar julklapparna på morgon den 25. Ja, jag vet inte riktigt. haha :)
Igår fick jag ett SÅ fin julklapp av mina värdföräldrar,. men jag ska inte avslöja vad det var i än. hihi :)
Sen bestämde jag och Isabel att vi skulle ut på ett House Party som en annan au pair arrangerade. En amerikansk kille bjöd in mig som jag träffat en gång tidigare och jag kände ingen annan på den festen. Men jag hade ju fått Armbandet VÅGA, så jag var ju tvungen, haha ;)
Så jag sminkade mig och gjorde mig klar, tog på mig jackan och var på väg ner,.
DONG!! Tröttheten slog i mig och det var så lustigt,. har aldrig känt en sån slags trötthet tidigare. Det var som att mina muskler i ansiktet dog och jag fick tvinga upp ögonlocken. I desperathet tog jag en lussebulle och en julmst och tröck i mig. hahaha,.
Gick inget vidare,. det var bara att gå upp till sängen och däcka.
Det var synd, för jag hade en bra möjlighet att träffa så mycket folk och jag ville verkligen Våga :)
Jag får ta min första utgång på New Yer's eve :)
Ja, jag måste vara 21 för att få gå ut och dricka alkohol. Så jag har 6 mån kvar,. men det brukar lösa sig har jag hört ;)
Idag har jag haft middag med familjen och ett par släktingar. Kyckling soppa till förrätt, sallad och kött och potatis.
Jag hade faktiskt lingonsylt till! Min värdmamma kom hem här om dagen med Felix lingonsylt i handen och sa att hon hittat den utländska hyllan i affären och sökte och sökte tills hon fann den enda svenska produkten. haha. Det var så sött av henne!
Sedan kom Sofie förbi och umgicks med oss och på kvällen for vi med Eric och hans två syskon som besöker honom i tre veckor och såg filmen "The Tourist" med Angelina Jolie och Jhonny Depp.
Haha, jag vet ,. jag har ju redan sett den för två veckor sedan! Men men. den var bra! :)
Jag kommer inte uppdatera bloggen förrän den 28, 29 igen. Kommer vara på ett annat håll utan datorn.
Så ha en så fin avslutning på julen allihopa!
xo Greta

Julaftonsmorgon

Ställde min klocka så jag skulle vakna på 8.30 i går.
Jag var trött när jag hörde larmet ringa i morse, men jag visste vad som väntade!
Snabbt drog jag upp datorn från golvet och loggade in på skype.
Christoffer mötte en sömnig tjej i gosig pyjamas och yllesockar i rutan.
Jag möttes av en trött kille som just kommit hem från en hektisk dag på Coop Forum.
"God Jul Älskling" var orden till mig, och jag kunde inte låta bli att le samtidigt som ögonen tårades.
Vi hade "julklappsutdelning" så jag tände ett ljus och åt pepparkakor i sängen.
Han öppnade min julklapp, vilket var ett tennarband jag gjort till honom. Jag visste att han skulle uppskatta det vilket han också gjorde :)
Jag fick världens bästa julklapp av Christoffer!
En röd T-shirt med Texten "Jag Älskar dig" en bild på två hjärtan sammanflätade och en text på ärmen "GK CS" vilket är våra initialer. Denna kommer bli min framtida pyjamas och jag kommer alltid tänka på dig när jag somnar och vaknar. Puss Älskling!
Vi pratade i 50 min och det var jättesvårt att säga Hej Då till dig. Jag grät och snorade fram "God Jul, Jag Älskar Dig".

Vi avbröt skype och jag grät lite till. När jag kände att jag kommit i någorlunda form skypade jag mamma och det första hon säger är "Har du gråtit?" Haha. Inget går att hålla undan :)
Sedan pratade jag länge med lillebror Arvid (5) och han berättade hur stora hans paket var. Jag frågade med ett leende "hur stort är det största paketet?" han svarade med förtjusning "jättestort, den är 14 cm lång och 3 cm hög!! Visst är det stort?!!"  Min andra bror Gunnar rättade mig med att den nog faktiskt var närmare en meter lång och halvmeter bred. Arvid har inte fått rätt på alla enheter än ;)
Arvid frågade mig också "Greta, Hur har du det i Amerika?" "Hur många språk har du lärt dig?" och så undrade han mycket om barnen jag tar hand om, Om vi busade och läste böcker, hur gamla dom var och vad dom heter. Jag fick lite dåligt samvete.
Sedan avbröt vi skype (trodde dom) egentligen klickade dom nog bara ner rutan så dom tänkte inte på att skype fortfarande var igång och jag kunde höra dom. Så jag tystade ner min mic så dom inte kunde höra mig, vilket gav mig tillfälle att lyssna på julstöket hemma. Mamma bakar, Arvid Springer omkring.
Sedan hör jag att pappa säger "Vi går in på SVT och så kan du se julkalendern där"
Har ingen aning om vad för julkalender som har gått i år, men jag fick iaf lyssna till det sista avsnittet "tillsammans" med Arvid :)
Kanske ska skypa med dom igen i eftermiddg. God Jul på er Familjen, jag Saknar er! <3

Sedan kom jag på att jag har fler julklappar! Så jag öppnade allt jag fått från Svärmor Eva med familj.
Jag blev så glad! det var underbara presenter!
Till exempel Armbandet som är från märket VÅGA, så det hänger en liten berlock som det står just VÅGA på. Det gav mig lite extra krut och glöd. Ska ha på mig det armbandet så ofta jag kan så jag komma ihåg att Våga :)
Puss och Kram till Familjen Leinonen! <3

Sedan avslutade jag min morgon kl 12.00 med lussebullar och julmust till frukost :)




Min present från Christoffer

Från "syster" Maria med familj


Från Maria med Familj


Från underbara Svärmor med Familj



Våga mer :)



Bilder från gårkvällen då jag var och åt med ett par andra trevliga Au Pairer på Cheescake Factory. MUMS!

Kristina och Cyndi

Diana och jag

Carolina och Diana

Blåbär och vit choklas cheescake! :D


Några av mina favorit citat ut boken "Någon Speciell" som jag fick av Maria och hennes familj :)



Dan före julafton?

Dagen före julafton känns som vilken dag som helst. Det är i detta enda ögonblick som jag tycker det är synd att min familj är av annan religion och inte firar jul. Men jag får också tänka att jag har firat jul 19 år tidigare i rad och lär fira jul några gånger till under mitt liv ;) Men en amerikansk jul hade varit intressant!
Har fått några paket på posten och jag blir så glad och varm inombords. Längtar tills jag får öppna allt :D
Min pojkvän Christoffers paket anlände här om dagen,. jag såg vilket företag det var från, så jag vet typ vad det är, men inte hur det ser ut. Spännande va? ;) haha. Tips till födelsedagar eller nästa julafton www.spreadshirt.se.
Älskling, jag skulle vilja skypa med dig på min julaftonsmorgon och öppna paketet. Bara det inte är Kalle Anka tid för dig kl 15.00. haha :)

Igår skickade jag ut ett sms till dom Au Pairer jag träffat tidigare och frågade om det var någon som ville äta bagels med mig. Eric sa att han också älskade bagels. Så jag Promenerade dit i morse och mötte upp honom.
Jag hade långkalsonger, mössa och vantar. Tur att min mamma sa till mig att ta med min dunjacka,. den lär behövas senare i vinter. Promenaden till att äta bagels var 30 min och det blåser väldigt mycket och kyligt ute. KALLT!
Det blev en choklad bagel med creme cheese. Mums :) Egentligen räcker det med en halv,. men det är så lätt att få i sig hela. haha.
Tur att min värdmamma signerat upp mig på gymmet igår. Jag och en tysk vän Isabel for och gymmade.
Gymmet är i en gammal byggnad, ser ut som en skola så det är som att gå i en labyrint. Vill inte vara där inne om det skulle börja brinna,.
Men det var helt okej. Dom har två pooler, så ska och simma också någon dag.
Var så ruskigt skönt att träna!
Och jag log när jag tränade fast det var hårt. För jag vill känna att jag jobbar med kroppen och jag hade längtat att få köra ett hårt pass. Funderar på hur jag har kunnat att skippa all träning sen i maj då jag sa upp mitt kort på Helex i Luleå,.
Det är lika lätt att skippa träningen om man inte tränar regelbundet, precis lika lätt som det är att gå på ett pass om man gör det regelbundet. Lät det klurigt? jag försökte få till det texten att inte vara det. haha :)

Det är nu  början som jag måste våga mycket. Det handlat om att våga varje dag.
Våga kasta sig ut och träffa människor man aldrig träffat tidigare, våga ta kontakt med andra au pairer, våga åka på platser där jag aldrig varit, våga prata engelska, våga be mina värdföräldrar som jag bara känt i två veckor om saker jag kan behöva eller få låna och Våga prata om hemlängtan med dem.

Så min julkänsla är ett minimum och på julafton har jag inga planer alls. Känns lite sorgset på ett sätt bara för att det är julafton. Men det är som vilken annan dag som helst. nästan :) Jag har värdfamiljen här hemma iaf och hoppas på att skypa med min familj i Sverige.
Min vän Sofie ska fråga hennes värdföräldrar om jag kan fira jul med dem och deras kristna släktingar. Hennes värdföräldrar är judar, men värdmamman kommer från en kristen familj. Förstår inte hur det ska gå när värdpappan verkligen är troende i judendomen och inte äter tex mjölk och kött samtidigt,. knepigt.
På Lördag ska min värdfamilj ha middag med några släktingar här i huset, så jag har bjudit in Sofie att äta med oss. Så lite trevligheter ser det ut att kunna bli iaf ;)

Ingen snö än. Hoppas ni inte får för mycket hemma,. JULKRAMAR!

Funderare

Varför upplever vi att tiden går?
Är det när vi andas
eller när hjärtat slår?
Är det klockans visare
eller ljuden som försiggår?


Börjar komma in i rutinerna!

Dagarna går så fort! även om jag tar hand om barnen 10-11 rimmar per dag.
Kanske är för att dom sover två gånger om dagen så det blir lite pauser för mig också. Men det blir aldrig långtråkigt.
Det roliga är att dom börjar vänja sig vid mig och lilltjejen vill komma upp i min famn och känner sig trygg med mig. Super!
Dom är riktigt gulliga!
Så här kommer lite bilder från idag. Är inte så lätt att ta foton eftersom dom är extremt förtjusta i elektronik (som alla andra barn gissar jag) Det är svårt att få distans för att ta bilder på dom. Genast är dom framme vid kameran och ska klämma, skaka, kasta, vrida.
La kameran på att spela in film när dom lekte med den,. ska se om jag kommer på hur jag lägger upp videor här på bloggen!

Jag har fortfarande inget planera för julen. Känns lite tråkigt. Skulle väldigt gärna vela se en show som heter Christmas Spectacular som går i NYC. Kostar mellan 55-100 dollar och verkar vara VÄRD att se. Musikshw med jultema och allt möjligt. Jag kan inte ens tänka mig vad det kan vara. Det är ju i NYC ;)
Så jag ska se om jag kan fiska upp ngn som vill gå på julafton kanske? Få lite JULFeeling!
På lördag den 25 ska familjen ha middag med några släktingar. Jag fick jättegärna vara med och bjuda in folk till middagen. "tell me how many you want to bring and we can make dinner" sa min värdmamma. :) Kan vara en bra ide!
Hoppas det inte är alltför många av er som sitter fast i snöstormen i Europa! Och i så fall att ni kan och hinner komma hem till Jul! Kramar till er alla!

JULKLAPPAR! :D

Idag fick jag ÄNNU ett (men uppskattat) julkort med text som berättade vad som händer i byn från Ulrika. Arvid var den kreativa igen och har ritat en traktor, skrivit sitt namn och det lite mer svårläsliga GOD JUL högst upp.
SÅ SÖTT! Tack så hemskt mycket :)

Men jag fick faktiskt två paket idag, det andra var lite större,. så jag tänkte att jag äntligen skulle få mina barnböcker Pippi och Mamma mu på engelska till barnen, som Christoffer skickat.
Jag öppnade paketet och det visade till min stora förtjusning innehålla tre juliga julklappar.
Och jag ser att det är Min svärmor Eva som har skickat dem med hälsningar från Hennes man Erik, sönerna Fredrik, Daniel och Rickard med flickvän Emma. :D
Och sedan ser jag något som jag vet direkt vem det är ifrån och gjorde mig väldigt glad.
Jag ser en liten handgjord korsstygns björn med julkläder som Christoffers syster Maria gjort.
Det fick mig att känna mig väldigt tacksam och varm inombords att hon tagit sig tid engagemang att göra en (vad det verkar som, har inte öppnat än) Julsocka för mina paket till mig!

Ni är så Gulliga som tänker på mig, och jag känner mig lite närmare Sverige och julkänslan.
Ska försöka hålla mig att inte öppna paketen innan julafton den 24!

Massor av PUSSAR!

Intervju frågor Au Pair

  • How old are the children and what are their names?
  • What are their personalities like?
  • What do they like to do?
  • Do they do any sports?
  • What is your profession?
  • What are your typical working hours?
  • How does a normal week look like for you?
  • Do you as a family has any interests together?
  • What are your interest? (Föräldrarnas alltså)
  • What will my schedule look like?
  • Have you had an au pair before? If, can I get her email / talk with her?
  • Can you tell me about the area where you live.
  • Are there any other au pairs in the area?
  • If the child is in school, how far is it to the school?
  • What is your approach of raising children?
  • What made you interested in my application?
  • Will I be responsible for any kind of household duties that is related to the children?
  • What kind of activities will you expect me to do with the children?
  • Are there other duties you expect me to do?
  • What kind of rules would you ask your au pair to follow?
  • What kind of studie opportunities are offered in the area?
  • Is there a park or some nature close to your home?
  • Is there any gym or sport activities I can join in the area?
  • What acess do I have to a car?
  • Is there any public transportation such as bus or train in the area? If not, am I allowed to use the car when I don't work?
  • Am I able to bring friends home to you?
  • Will I be expected to drive the children to school or activities?
  • How much involvement will I have in family activities?
  • Do you have any pets?
  • When do you need an au pair?

Söndagen blev julfika!

Jag kallade hit Sofie på julfika,. men lussebullar, glögg, pepparkakor och julmust. Det var SÅ gott!
Försökte verkligen få julkänslan att infinna sig,. men det går inte riktigt.
Men det var så mysigt att känna lukten av glögg och värmda lussebullar.
Värdbarnen älskade pepparkakorna och lussebullarna! :)
Sedan avslutade vi dagen på Starbucks med mer fika och prat.
Hon är väldigt trevlig!

Helgen går SÅ fort,. haha, jag frågade min värdföräldrar om det verkligen var söndag idag.

Just ja, Körde för första gången i USA idag.
Lite läskigt med automatväxel, men mycket skönt också,. för jag behöver inte tänka och kan hålla tankarna på vägen istället. Det gick bra,. typ samma regler som i Sverige. Dock kan du svänga höger för det mesta fast du har rött. Vill dock ut någon mer gång innan jag känner mig fullständigt säker :)

Körde upp till Eagle Rock igen för att visa Sofie hur vyn var över Manhattan. (glömde dock kameran)
Det var riktigt coolt och vi såg hela den 2 mil långa ön med alla skyskrapor.

Vi bestämde också att vi någon dag ska ta ner oss till Down Town, Soho i NYC. Fly undan lite turister och komma till ett per kulturområde, men jazzclubbar och vintageaffäre, lite mer personligt kulturellt. :)

Okej. Ses snart igen hoppas jag!
KRAMAR

Söndag,. ingenting.

I går så skulle jag få följa med några andra au pairer till en outlet,. men jag fick ett meddelande i morse att jag inte fick plats i bilen.. så nu har jag inga planer för söndag,. tråkigt.

Kanske skriver ett sms till tjejerna jag var med till IKEA igår,.
Eller så kan jag starta min träningsvecka! En del almanackor böjar med en söndag, så då kan jag ju börja idag!
Eller om jag inte orkar idag kan jag göra ett nytt försök i morgon måndag,. och gå efter en annan almanacka. haha!
Bra att ha en extra chans!

Ska också ut och köra bil med min värdpappa om jag inte hittar på ngt roligare. Men det känns som att det kan vara en bra ide,. så kan jag bli mer självständig.
Dom var så gulliga som kunde köra och hämta oss från och till salsan i fredags.

Hade velat skypa med min familj också,. fick ett så gulligt julkort av dem som lillebror Arvid designat. :)

Jag har nu varit här i två veckor.. men det känns som att jag varit här mycket längre.
Kanske är för att jag känner mig komfortabel med familjen och hemma i huset.
Veckorna går väldigt fort,. men tiden känns seg. haha.

Okej,. ska fortsätta att inte göra så mycket. kanske är det en lugn dag idag. Men jag hade ändå velat göra så mycket!

Kram på er!



Lussebullar Recept USA mått

Ingredients

  • 2 1/8 cups milk
  • 1/2 cup butter
  • 3 (0.6 ounce) cakes compressed fresh yeast or 2 package dry yeast
  • 8 ounces quark or sour cream
  • 2 (.5 gram) packets powdered saffron or 1 teaspoon powdered saffron
  • 2/3 cup sugar
  • 1/2 teaspoon salt
  • 7 1/2 cups all-purpose flour
  • 1 cup raisins (optional)
  • 1 eggs, beaten

Directions

  1. Heat the milk and butter in a small saucepan until the butter has melted and the temperature has reached 100 degrees F (38 degrees C). Crumble the yeast into a bowl, then pour in the warm milk. Stir well until the yeast dissolves. Or stir in dry yest and let it be still 10 min.
  2. Stir in the quark, saffron, sugar, salt, and 7 cups of the flour. Mix the dough in the bowl until it becomes shiny and silky, adding more flour as needed until it begins to come away from the sides of the bowl. Cover, and let rise for 40 minutes.
  3. Prepare 2 or 3 baking sheets by covering each with a sheet of parchment paper. Lightly flour a work surface, punch down the dough, then divide into 35 pieces. Roll each piece into a rope, 5 to 6 inches long. With the rope lying flat on the work surface, roll each end towards the center, in opposite directions, creating a curled S-shape. Place the buns on the prepared baking sheets, and garnish with raisins if desired. Cover with a towel, and allow to rise for an additional 30 minutes while you preheat oven to 425 degrees F (220 degrees C).
  4. Gently brush each bun with beaten egg, then bake in the oven until puffed and golden, 5 to 10 minutes.




Shopping och IKEA!

I går var en väldigt rolig kväll!
Dansade seriös salsa för första gången, och med en partner för första gången!
I början har man ju ingen aning om vart man blir förd, och ibland ville jag vara kreativ och föra. haha! Det fick jag minsann inte!
Så det började med en timmes klass då man gjorde en koreografi med en partner, sedan bytta man och gjorde samma sak. Det var nästan hälften hälften män och kvinnor. Eller karlar och damer, sen var vi en liten grupp unga :)
Sedan var det öppen dans. Karlar bjuder upp damer plus unga flickor och så dansas det.
Men det vara bara inte salsa som dansades utan andra stilar också,. så jag lärde mig lite mer än salsa!
Så jag är tacksam för de äldre herrarna med och utan kulmage som bjöd upp mig och lärde mig fast jag var svårstyrlig och mina ben inte alltid gick i takt.

Jag dansade med en väldigt äldre herre en gång,. ca 70 år var han. Det var samma steg hela tiden och jag började bli uttråkad. Då släpper han min hand och fiskar upp en näsduk ur fickan och börjar att badda sitt svettiga ansikte 20 cm från mitt..
haha! mums!

Jag tänkte ha som mål att lära mig salsa i år! Det var verkligen skitkul!

Idag dock var jag med två vänner till The Mall (stort shoppingcenter) Efter andra gången jag är där hittar jag inte riktigt heller vart jag är,..
I morse insåg jag att det bara är 5 dagar till jul i Sverige,. oj! Jag har inte ens något planerat för julafton,. om jag inte hittar någon au pair som har en kristen familj jag kan fira med så kan jag alltid vara med min familj som ska ha middag med några vänner. Och jag insåg att jag måste hitta kläder till jul och nyår. Så jag kikade lite i shopping centrumet idag. Men här i usa spec när man är och shoppar. Tiden går så fort! och du hinner bara med 10 % av alla affärer på några timmar,.
Jag har börjat spenderat pengar på lite dyrare saker,. eftersom jag får 200 dollar (ca 1400) i veckan kan jag lätt göra av med minst häften i shopping och aktiviteter och spara lite. och det är mer än vad jag spenderade i Luleå, för efter lönen skulle mat betalas och hyra etc,. Så nu har jag ju bara fickpengar! :D
Hittade en super duper skön BH på Victorias Sercret,. och den kostade 58 dollar,...(400 kr)
Har aldrig ens haft tanken på att köpa en så kostsam BH,.. Men har aldrig testat en sån skön heller, .. och fick min lön i går så det låg en bunt kontanter i min plånbok ;)

Sedan var vi på IKEA, har längtat dit sedan jag kom hit. Det är som att komma till Sverige lite. Våran Österrikiske vän var avundsjuk på oss för att hon inte hade samma möjlighet att känna sig hemma..
Köpte julmust, pepparkakor, köttbullar, glögg, hjortronsylt, marabou choklad! Det roliga var att notan slutade på 37 dollar (250 kr) + 2 dollar i skatter,.för en liten bag. Men vad gör man inte för att smaka svenskt, Det är det enda julmys jag kan få nu dagarna innan :)

Angående Glögg så hade jag en hemtrevlig känsla även på Lush som jag hittade i shopping centret (JAA!)
Dom hade först och främst
MOVITS (Luleå band som sjunger på svenska) i högtalarna som personalen tyckte väldigt mycket om. Dessutom en showergel som hette GLÖGG och luktade glögg! :D Det var mycket trevligt!

I morgon söndag ska jag kanske till ett shoppingcenter igen eller övningsköra för första gången med värdpappan.
Sista dagen Claudia är här också,. det ska bli tråkigt att hon åker. Hon är så härlig!

Lyssnar på julmusik och försöker känna in julstämningen,.  :)








ALLA hus ser ut så här i USA! Haha, nejdå. det gör dom inte.
det här är en tandläkare i området som är förtjust i utsmyckning för både jul och halloween.
Vet inte om jag skulle våga gå till honom för att fixa mina tänder. Dom kanske inte är vita efter det besöket längre. Men jag tycker det är kul att någon faktiskt har engagemanget att sätta så mycket energi på detta spektakel (mina värdföräldrar tycker det är lite vansinnigt)






Min shopping på IKEA slutade med 250 kr minus.




Salsa i kväll!

Härligt!
En vän till oss au pairer har bjudit in oss till en gratis salsa klass ikväll och efter det får vi dansa hur mycket vi vill.
Jag tror att det kan vara en club eller liknande. Vi får se! jag är iaf SUPERTAGGAD!

Ska ta med kameran. Ska komma ihåg! :D

Puss på er. hörde att det är kallt och jävligt i Sverige. Hoppas ni har det bra.
KRAMAR.

puss till min älskling <3

kvällsjobb framför Tv:n !

I dag har jag kvällsjobb. Värdpappan och mamman skulle på överraskningskalas. kul!
Det innebär för mig att mamman hjälpte mig söva barnen och sen får jag göra vad jag vill, bara jag har koll på barnen,  och är i huset.

Så,. jag sitter framför Tv:n med datorn och boken Breaking Dawn i knät. Boken är SÅ spännande,. haha. eftersom jag sett alla tre filmer innan jag började läsa böckerna så har det inte varit speciellt spännande. Men nu! Huvvaligen!

Jag har inte gjort något speciellt idag, jobbat 8-10 och sedan varit ledig till kl 4. Jag har städat lite för jag har inte riktigt kommit i ordning än på mitt rum, pysslat :)

Igår var jag till en nyfunnen vän och hälsade på. Det var ett stort hus, amerikansk överklass. inte för stort, men ändå större än alla andra. ja precis. ni fattar ju hur stort jag menar! ? haha.
Iaf, Det var väldigt trevligt, vi drack te och pratade och hon berättade om hennes värdfamilj.
Hennes värdfamilj är judar precis som mina. men jag skulle vilja säga att mina värdföräldrar är lika mycket judar som jag är kristen. Altså firar dem mest högtider. Det är så kul när jag frågar min värdmamma om den judiska religionen och hon skrattar och säger, "Actually I don't know!"
Hennes familj kommer från polen och flyttade efter förintelsen till USA så några i hennes släkt har suttit i lägren och hennes farbror som har gjort det, lever fortfarande och har identifieringsnummret tatuerat på sin arm!

haha, jag ska komma till saken nu. Så min väns familj är verkligen troende inom judendomen. Dom äter till exempel inte mjölk och kött tillsammans, äter inte gris eller skaldjur. Så dom har olika uppsättningar bestick och tallrikar. Ett för kött och ett för mjölk/produkter med mjölk. Så hon måste såklart hålla reda på vilka som används till vilka och inte råka ha osten på köttalltiken. Du kan inte äta cheeseburgare, dricka mjölk till hamburgaren, äta ost och skinka på din morgonmacka,. så det är ganska mycket att anpassa sig till i matväg. Jag skulle alltid vara nervös för att göra fel och få en utskällning för det..

När jag skulle hem tig jag bussen själv för första gången, jag kommer in och säger Glen Ridge (min stad) Chauffören säger, 2.45 dollar. Jag ger honom 3 dollar. Han visar mig en maskin man lägger in sedlarna i och innan jag lagt in alla frågar han "åker du buss för första gången?" "yes" svarar jag. När jag lagt in mina 3 dollar sedlar säger han "Vet du om att maskinen inte ger dig växel tillbaka?"
"It doesen't matter" ler jag, för allt jag vill göra är att komma på rätt buss och veta att jag hoppas av på rätt ställe. Bussarna som går här har ingen text eller signal om vilken hållplats som är den nästa, så jag ska försöka lista ut i mörkret vart jag ska hoppa av på en väg jag åkt en gång då Värdpappan körde mig till min vän. Men det gick faktiskt bra och jag tog bara en hållplats fel! Min värdmamma skickade mig ett sms som sa att jag skulle säga till när jag hoppar av bussen och att hon väntar på mig hemma. Hon är jättegullig. och sen pratade vi i 40 min om judendomens mat innan jag gick och la mig. Ofta kan hon prata väldigt mycket så jag har svårt att komma in med frågor. haha :)

Jag trodde jag skulle fira judendomens hanukka/chanukka som är i december. Men dom har inte fira så mycket eftersom barnen är små. Så det är lite tråkigt. Förhoppningsvis nästa år! Jag ska få komma med till "templet" och lyssna på hebreiska någon gång och få fira andra högtider.
Värdmamman är inte speciellt ofta i templet. Hon säger att det är ganska tråkigt och hon fattar inte vad dom säger. haha!

Det visar sig oftast att jag tror att jag inte har något att skriva om, men börjar jag på ett ämne så kan jag faktiskt skriva ganska mycket. Hoppas det är till intresse för er!

Puss och kram!

Tack!

Det är alltid så kul att få något på posten, även om man är hemma eller borta!
Så jag uppskattar verkligen Ulrikas två julkort jag redan fått, Du är så peppande och jag får bra tips som att gömma pengar i mina näbbskor! (har inga, men kan vara värt att köpa för att inte bli av med ekonomin!)

Och så fick jag ett julkort från Ester idag!


Gud vad söt du är!



Och så vill jag sända en kram Elin N så mycket för att du kommenterar mina inlägg med både pepp och humor!

Nå är så söta tjejer och jag upskattar er verkligen!

puss och kram!

Saknad

I morse kl 8 (på min sovmorgon) blev jag väckt av att min värdmamma knackar på sovrumsdörrem, jag tänkte först säga "Kom in" på svenska,
sen kom jag på att hon inte kan svenska, så jag var tyst och funderade på hur man säger "kom in" på engelska,.
Hon öppnar dörren, ursäktar sig, pratar om något fel på ett alarm och öppnar mitt fönster i sovrummet och går ut igen. Brandalarm? Ska man öppna fönstret om det är fel på brandvarnaren?
Jag somnade om igen som ett frågetecken och kommer på att "kom in" låter likadant på engelska,.

Jag vaknar igen och fönstret är öppet,.det är lite kyligt. Ska jag stänga det? ingen aning, jag kryper ner under täcket och somnar om igen.

När jag kommer ner frågar jag vad allt handlade om. Och det visade sig att här i Amerika är det vanligt med ett uppvärmningssystem som släpper ut en gas genom skorstenen,  men om det blir fel kan gasen istället komma ut i huset. Den syns inte och luktar inte och främst av allt. Du dör om du får för mycket. Att familjer dör när dom sover på natten på grund av läckage är ganska ovanligt, men det händer, och därför har dom gasvarnare som ser ut som brandvarnare i hela huset. Därför öppnade hon mitt fönster för att det skulle komma in frisk luft i mitt rum om gasen hade läckt.
Så jag passade på att fråga om brandvarnare. Ja det hade hon, men inga batterier i dem. Vi skattade åt det faktumet att hon inte hade fungerande brandvarnare men hade köpt nya gasvarnare fast bränder händer mycket oftare än dödsfall av denna gas. Jag berättade att min kära faster U sagt till mig att kolla läget med brandvarnare i mitt rum och hon höll med mig om den viktiga funktionen och skulle fixa dem!


Sedan morgonen har jag saknat min pojkvän Christoffer jättemycket. Det var väldigt tufft i morse och jag grät en del. Även om jag trivs här så känns det så hemskt att ha lämnat dig hemma. Jag visste att det svåraste kommer att bli när jag får för mycket Christofferlängtan. Jag har inte saknat dig så mycket av min vistelse förrän nu, men jag tror att det kommer fler dagar som kommer vara ännu värre. Jag har foton på dig vid sängen och jag tänker på dig varje dag. Jag hoppas du har det bra hemma i vår lägenhet och jag hade så gärna velat strosa runt i Luleå med dig i juletider. Jag hoppas tiden går fort tills du kommer och besöker mig älskling. Jag älskar dig.





Central Park

I lördags kände jag mig fortfarande krasslig men det kunde jag lika gärna vara, för jag skulle ändå till New York City!!
Jag, Claudia och en annan svensk au pair (anna) bestämde oss för att gå till Central Park och göra det alla vill göra!
Åka skridskor, lite New York romantiskt tänkte vi. Dock utan snö, med massor av turister, kallt väder, lång väntetid 30 dollar (200 kr) för några minuter på skridskor. Kamera fick man inte ha på isen heller.
Värt det? Nej.
Vi strosade runt i parken istället. Det är grönt på marken, de höga ekarna har kala grenar. Luktar lite hästskit av alla "romantiska" hästturer, Glad "Dinsey land" musik kommer från skridskobanan. Den berömda karusellen i parken såg inte så härlig ut som på filmerna, och inte i höstvädret. Ja, det var lite tråkigt väder men det är glädje i luften. Och det är mysigt!
Längtar tills det blir vår och få mysa i parken! Läste föresten att det fanns trådlöst Internet att koppla upp sig på!


Apropå glädje, det är säkert alla turister, men det är så mycket folk som är glada, jag kommer på mig själv att vara glad när jag strosar runt och trängs med alla andra.
Fick uppleva min första "ta sig igenom befolkad gata" igår. Nu är det som mest turister i NYC och alla ska stanna och ta kort (plus en själv) och det orsaker enorma trafikstockningar på gatorna, särskilt vid Rockefeller Center. Vi skulle ta oss från en gata till en annan genom att gå på trottoaren och det var som att stå still med okända människor tätt intill dig, så tätt att du knappt fick med dig shoppingbagarna för att dom fastnat bakom människan som stod bakom dig! haha! Som en sill i en sill burk! du kunde i princip röra dig framåt genom att sätta den ena foten 10 cm före den andra. Det var en 15-20 min upplevelse för att komma till nästa gata!
Det roliga var att hur mycket du än ville komma därifrån så gick det inte. Jag har aldrig känt den känslan tidigare. Och det var lite läskigt, för den enda vägen som fanns var upp, och det skulle inte komma någon helikopter för att hämta mig. Men jag var ändå glad, skrattade lite ju trängre det blev, ju långsammare det gick. För det är ironiskt hur en gata kan stockas upp totalt.


Att gå på gatorna i NYC är inte så stressat som en del tror. Visst du får vara rapp i stegen för att komma över gatorna, sick sacka mellan bilarna och människorna men jag har inte upplevt det stressigt. Kanske är jag på fel tid, och bara har varit på "turisttider" och inte på morgnarna.
Egentligen finns det så mycket lampor och reklamer och blinkande ord ovanför huvudet, men jag orkar inte titta på det någon längre stund. Ibland stannar jag till, höjer på huvudet och tänker, "ja, jag går faktiskt mitt i NYC" coolt!


Dagen slutade iaf med att vi gick på Bio i NYC. Det som är bra är att det är så impulsivt. Du går in, köper en biljett i en obemannad apparat och sätter dig vart du vill i salongen! Stolarna var nästan för sköna, skärmen var stor, ljudet var högt. Det kändes inte så konstigt att se film utan text jag förstod allt iaf. Man blir så handikappad hemma, så hjärnan vill inte förstå bara för att det finns text under, plus att du missar ansiktsuttryck och detaljer när du läser den där texten istället för att titta på filmen. Vi såg The Tourist med Angelina Jolie och Johnny Depp. Den var bra! Får se när den kommer upp på biografen hemma i Sverige.


Det var så kul när jag såg "I met your mother" på tv. Det är ju inspelat i NYC (som så många andra tv serier och filmer) och dom pratar såklart om NY. Och plötsligt förstod jag skämt, och vad som egentligen sas, vilket tidigare bara var nonsens i mina öron men egentligen var namn på trafiktunnlar, platser och ställen.


På ett sätt känns det här stället så hemma även fast jag inte vet vilket håll som är norrut, eller hur jag hittar ut ur våran stad. Jag kan inte navigera mig i NYC än, fast jag vet hur jag ska göra, och jag kommer till nya gator hela tiden. Kan språk vara en faktor? Att jag förstår vad människor omkring mig pratar om? Skulle jag vara i Frankrike skulle jag känna mig utanför pågrund av språket.


Familjen jag bor med är toppen! Än så länge är allt toppen!

Toppen på toppen är att jag bakade lussebullar idag!
Värdfamiljen tyckte om dom verkade det som och Claudia hade lämnat en julmust från IKEA hon inte tyckte om i kylskåpet! MUMS!

Det kommer kännas som att jag inte firar jul i år eftersom min värdfamilj är judar och dom kommer inte ens fira deras högtid för att barnen är så små och för att det inte är så mycket att fira heller,.
Var till min "mentor" inom Cultural Care ikväll med områdets au pairer, och hon hade det SÅ mysigt hemma!
Juleljus, julmusik, dekorationer, tomtar som rörde sig, tömtekuddar, julgran,. det var som julafton!
Hoppas jag kan fira jul med några au pairer istället för att sitta med värdfamiljen på julafton och inte känna eller göra något speciellt.

okej, nu ska jag sluta. haha KRAM












Mina nya boots!

Nybakade lussebullar!

Ha inte glasögon på Time Squere!


Central Park skridskobana


Central Park karusell











Au Pair packlista

PACKLISTA

Handbaggage:

Papper/böcker som ska med till Au Pair skolan (Schema, Handbook)

Fickpengar i dollar

Kontodosa så jag kan ha koll på min internetbank

Almanacka

Batteriladdare till kamera

Paraply

Adapter

Dator+Dataväska

Mobilladdare

Leggings

Koftor

Strumpor/trosor/Bh

Tunika
Twilight bok

Solbrillor

 

Handväska:

Viktiga papper (pass m. Visum, J-1, Erika försäkringskort, flygbiljett, namn och telefonnr. till Au Pairer Värdfamiljen, skolan, internationella körkortet)

I-94 (fylls i på flyget)

Pengar och Visakort

Körkort/legitimation

Mobil

MP3

Kamera

 

Hygien: (Alla krämer i små flaskor)

Schampo/Balsam/Duschcreme i små flaskor

Deo/Parfym

Tandkräm+tandborste

Smink

Make up pads

Borste

Hårspännen

 

 

Baggage:

Bagegavåg

Övriga papper från CC

Presenter till familjen

USB-minne

Pyjamas

Bikini

Strumpor/trosor/Bh

Skor, pumps och springskor

Smycken

Foton på familj och vänner

Mössa, vantar, yllestrumpor

Plattång och fön

Träningskläder

 

Hygien:

Nagelsax

Rakhyvel

Rakhyvelblad

Alvedon
Ansiktsrengöring

Sminkrengöring

Tandkräm och tandborste

Parfym


Smittad!

Hej allihopa!
Sitter i min säng,. kl är 7 på kvällen och jag är sjuk.
Är mest förskyld, ont i huvudet. lite så, blev smittad av Cluadia! ;)
Så jag orkar inte göra något längre inlägg än så.
Så jag har sovit medans barnen haft sina nap och har varit med Claudia och barnen sedan kl 8 i morse.
Nu är jag alltså väldigt trött, men jag ska ner och kila om värdfamiljen ska beställa hem mat, för jag vill också ha! :)
Idag var min värdmamma jättesnäll och köpte ingredienser till lussebullar så jag ska förhoppningsvis baka det i helgen! MUMS! Lucia på måndag, så jag skulle vilja bjuda på en och annan "Lucia cat" då!
Claudia hade köpt julmust på IKEA men gillade det inte så jag ska ta för mig :D
I går var jag och Claudia på en till morgonpromenad i området och jag tog faktiskt med mig kameran!
I helgen hoppas jag känna mig friskare så vi kan åka in till NYC, fick nyss min lön 200 dollar (1400 kr) så jag vill shoppa och få åka skridskor i central park! jag SKA ta med mig kameran. haha!
Okej. ha det så fint! här kommer lite pics!


Från NYC turen

Gravplats nära NYC, ska säga att det här är typ en 10 del. det var nästan gravstenar på varandra! Känns som att jag aldrig kommer få se en sådan här gravplats någon annan stans! WOW!

Inser när jag posar framför skolbussen att det är en farbror i fönstret bakom claudia som står och skrattar åt oss. Jag börjar skratta åt honom och vinkar! Och han vinkar tillbaka!




Morgonen började med sleepin and hot bagels och slutade med yoga!

Började först kl 12 idag så jag och Claudia sov till klockan 9 för att sedan ta en promenad ner till bagels caféet.
JAG ÄLSKAR BAGELS!!
Tog en blåbärs bagel fylld med Cream cheese, valnötter och russin. Rosted and hot! ÅH VAD GOTT!
Den var stor också, orkade knappt hela. är så ledsen att jag inte kunde ta bild och visa er! (har impsoviserat och sökt upp bilder på nätet)
Claudia gillar mer söta saker så det blev en bagel med jordgubbs cream cheese istället :)
Kommer aldrig förvånas över hur mysigt det är att gå på dessa gator!
det var lite kyligt i morse, men solen sken och det var en perfekt "senhöstdag"!


Efter arbetspasset tog Claudia med mig till Yoga. Jag kan tycka att det är väldigt skönt med yoga för du stretchar ut musklerna i hela kroppen och det innehåller styrka så jag kommer nog ha träningsverk i morgon. Med det kan också vara ganska tufft och det är svårt att få in andningen när man ska se vad instruktören gör var 3 minut. Ibland kan jag också känna att det blir lite långtråkigt, men då livas det upp av att sitta i meditationsställning och humma med alla andra i samma rum eller att någon farbror gör gasunderlättande övningar :)
Längtar tills jag får testa Zumba!!


Igår kväll åkte jag med värdmamman till ett supermarket och kollade igenom hyllorna lite. Var väldigt positivt överraskad av hur mycket Organic (ekologiskt) utbud det finns! Precis som i Sverige är det på uppgång med nyttigare alternativ och mer miljövänliga.
Idag ordnade värdpappan en låda där vi ska lägga papper och plast blandat för återvinning. Dom separerar det sedan i industrin!
Efter supermarket visade hon mig runt lite i områden med bilen och vi körde upp till ett ställe som heter Eagle Rock. Det är ett berg med underbar utsikt över NYC och man ser stjärnorna blandat med flygplan som ska landa eller nyss lyft från olika flygplatser. Ska åka dit fler gånger och ta bilder :)
På vägen upp dit finns UNDERBARA stora hus! Hur många rum har dom i det huset liksom?
Och med deras juldekorationer utomhus och en bra ljusdesign i mörkret såg det maffigt ut. WOW faktorn var hög!
Längtar tills ni får se samma sak. WOW WOW wow! värdmamman var likadan. haha!
Hon säger" How can it be just a one-family house?"


Jag vill bli mer som "amerikanare" i affärer när jag kommer hem och ska jobba själv i affär. Många är så trevliga!
Okej, dags att sova. har "sovmorgon" till kl 3 i morgon. Ska nog in någonstans och köpa en present för 10 dollar till vårat au pair möte på söndag. Alla får ett paket, dock måste jag hitta en unisex present. För vi har en och en annan au pair kille också!
KRAMIS på er.
längtar efter min nästa bagel,..

Andra dagen på jobbet!

Jag kommer oftast jobba ca 7-7 varje dag, men jag får inte jobba mer än 45 timmar i veckan så en del dagar är det lite mindre. Jag (och claudia i veckan) kliver upp och gör frukost till barnen, när jag hör att dom vaknar och skriker går jag och tar upp dem för frukost kring halv 8.
Haha, det är så roligt, lillkillen äter och äter! han är väldigt aktiv och vill röra på sig mycket. När han sitter i barnstolen och ska äta har hinner man knappt ta upp gaffeln från tallriken innan han gapar så stort han kan för att ta emot födan, för att sedan nästan svälja allt på en gång och gapa stort igen. Det är liksom "nu är det mat som gäller, så bring it!" när han tagit sista tuggan ska han ur stolen fort! Tänk om alla barn kunde ha det "mat-tålamodet" och intresset!
Lilltjejen är mer känslig, försiktig, rädd. samtidigt väldigt lugn och mogen i andra situationer.
Hon är fortfarande lite rädd för mig men idag sträckte hon faktiskt upp sina armar mot mig, dock var det nog bara för att få snålskjuts för att se sin morfar på kort! typiskt. Men det blir nog bättre i veckan :) 
Lillkillen får jag lägga ner i sängen, hämta och bära.
Jag har ju alltid bara tagit hand om ett barn samtidigt, min lillebror Arvid. Nu när jag har två så märker jag verkligen vilken skillnad det är i personlighet på barnen. Jag tänkte aldrig att barn kan visa personligheter på det sättet när dom är så små, men nu blir det tydligare när jag tar hand om ett par tvillingar. Det roliga är också att det är så stor skillnad på lillkillen och lilltjejen. Lillkillen har egenskaper som vi betecknar som "killigt" som snabb, framåt, orädd, kräver inte så mycket uppmärksamhet. Tjejen är som jag beskrev, känslig, vill inte vara ensam, försiktig, vill ha uppmärksamhet, tar sin tid, lite kräsen. haha :)
Så det är väldigt kul och dom är så himla söta!
Mina favoritögonblick är när lillkillen käkar och är helt inne i att få tag på nästa tugga och när lilltjejen skrattar och faktiskt busar lite med mig.
Tycker så synd om Claudia som ska lämna dem och har fått bara med dem varje dag sen dom var två månader. Jag ser på henne hur mycket hon tycker om dem och hur ängslig hon blir när dom gråter hejdlöst.

Sedan sitter vi oftast framför tv:n och tittar lite sömnigt på barnprogrammen och leker lite innan det är dags för en nap. Jag har tid för att skypa, kolla nätet, tvätta lite kläder och barnens kläder..
Sedan är det dags för lunch och lek!
Dags för en andra nap innan middagen och mera lek!
Mamman kommer hem, vi badar dem och försöker hålla dem vakna till papan kommer hem kring 7 och sen är jag off!
Jag är så glad att jag har Claudia här ca en vecka, så hon kan lära mig allt. Hon tar med mig så jag få träffa hennes vänner (vi var och bowla igår och jag fick prata med nytt folk, mest au pairer) och tar med mig i områden. hon kommer ta med mig på gymmet och i morgon bitti har vi sovmorgon så vi ska gå till en bagelshop för att få lite mumsigt morgon bröd och sedan ska vi göra juice! gott! :D

Värdmamman och pappan är fortfarande urmysiga och har en massa humor!
I källaren har dom lampor i taket som man tänder och släcker med en tråd som hänger från den genom att dra i den (ni vet säkert hurdan jag menar).
Jag hade testat detta tidigare på dagen men inte fått något lyse, så jag frågade om dom fungerade när de kom hem. Värdmamman uppmuntrade mig att gå ner och testa för det skulle visst funka.
Jag går ner, drar i snöret, och går upp med ett snöre i handen med en frågande min och hon börjar gapskratta åt mig. Att jag hade dragit sönder tråden när jag försökt tända lampan verkade inte bekymra henne :)

Det händer att vi åker någonstans eller att saker händer när jag minst anar det så jag har aldrig med min kamera. jag är ledsen för det. Ska försöka ha den på ett bra ställe så jag kommer ihåg den nästa gång!

puss!

Första dagarna i USA!

Ja, jag trivs superbra här. Värdfamiljen är supermysiga och bryr sig verkligen om att man ska trivas! Barnen är jättesöta, mitt rum är mysigt, mitt badrum är mysigt.
Barnen tog emot mig på olika sätt. Det är ett par tvillingar, en kille och en tjej.
Killen hade inga problem med mig, han verkar vara öppen mot nya människor hela tiden. Men tjejen är fortfarande rädd för mig och börjar gråta om vi är ensamma. Det blir nog bättre i veckan när vi får umgås mer.
Hade velat skriva så mycket, men jag hinner inte allt, och jag tror att jag och Claudia (nuvarande au pair) ska åka på bio ikväll med några av hennes (och förhoppningsvis mina nya) au pair vänner.
Dom är föressten supersöta. de flesta är från Sverige, men även Österrike och Tyskland.
Claudia var supergullig och lagade mat i fredags när jag ankom och bjöd in några vänner. Maten var supergod! ingen typsikt amerikanskt, tror hon hade influenser från Argentina där hon är ifrån.
haha. skriver "super" hela tiden. ska försöka variera mig!

På middagen fick jag reda på av dom andra au pairerna att jag faktiskt hade den bästa familjen (jackpot!!)
och att Tom Cruise (stavat?) är född här så han har ett hus på en rik gata i samma stad! (det är ingen stor stad)
Fick även en danslektion i salsa av en amerikanare. Har bara dansat det typ en gång tidigare men det var kul!
Jag ville ju bestämma hur vi skulle dansa men det gick inte! Han förde hela tiden och det var faktiskt lättare för mig att blunda när vi dansade och känna hur han förde för annars skulle jag tro att han ville att jag skulle gå åt höger fast han förde vänster. typ :)
Det var skitballt! Och jag ska åka till en latinoclubb någon helg bestämde jag!

U.S.A
* Toaletterna har en hög vattennivå så man tror alltid att man ska doppa rumpan när man sätter sig.
* Duscharna har inga slangar, utan det är ett munstycke i väggen ovanför (som på badhus) Det är inte lika flexibelt men funkar bra.
* Det går bra att källsortera, min familj gör inte det. Men Värdpappan sa att dom ska bli bättre på det (jag tänkte faktiskt hjälpa dem) dom är bra på att källsortera plastflaskor. Och jag blir lika lat som amerikanarna och slänger allt i ett. Nu när jag kommit fram bryr jag mig inte så mycket, men jag kommer nog få mer dåligt samvete när jag känner mig mer som hemma.
* Alla hus ser ut som små dockhus med massor av olika detaljer. Endel ser ut som hus från tyskland, andra som skogshus med en stor skorsten på utsidan längst hela husväggen i tegel, eller typiskt amerikanska trävillor, mer moderna hus, spanska hus m.m.
* Min familj tar faktiskt av sig skorna när dom är inomhus.
* Min familj beställer mat från restauranger varje dag. Hon orkar inte laga mat på grund av jobbet och sen kommer hon hem och tar hand om barnen.
* Jag har inte upptäckt att matportionerna är större än men man kan åka till en speciell affär för att köpa stora stora pack av populära varor och det blir billigare. Så det är vanligt.
* Alla butiksassistenter är väldigt trevliga. Det blir så mycket roligare att handla och man blir själv mycket trevligare!!
* Finns massor av olika sorters poliser, tex står de i NYC och dirigerar trafiken eller hjälper skolbarn att komma över vägen.
* På skoldagarna ser man klassiska gula skolbussar överallt!
* Vattnet här går att dricka, jag hade för mig att det vara går att dricka vatten ur skran i skandinavien. (ej påläst?) haha :)
* Alla varor verkar vara Light/Sugar Free. Ska in till mataffären och kolla läget någon dag :)

Idag var vi på barnkalas hos en släkting och vi var inbjudna till ett "djurkalas". Det fanns olika levande djur man kunde titta på genom glasrutor. Det jag kände mig mest hemma med var lodjuret (Lynx) och jag förstod vart snöskotermärket fått sin inspiration ifrån!
Det var även uppvisning av djuren så vi fick titta närmare på och klappa!
Har klappat:
STOR sköldpadda
STOR orm (typ 4 meter lång)
Hårig spindel
Papegojja
Chinchilla
Padda

med mera. haha :)
Pizza och tårta, och cola till mat för allihopa.

Har världens mysiga gata utanför, med jättehöga träd dom bildar som en tunnel med kvistarna som nuddar varandra från båda sidor och gatan är kantad med alla söta hus. Ska bli underbart att se på sommaren och hösten!

Nu ska jag ära resterna av min mexikanska mat vi beställde i går, Det var faktiskt två portioner när jag tänker på det. Ska försöka att inte ta cola till.
Finns så mycket godsaker överallt! Ska ha karaktär genom hela året :) Och min värdfamilj betalar gymkort åt mig! nice!

Ha det bra så hoppas jag att vi hörs igen!

KRAMAR

Har hittat lite bilder på internet av mitt område (har inte hunnit vara ut själv)














Pictures from the first days!

Au Pair skolan

Au Pair skolan, Long Iland


Alla olika nationaliteter i skolmatsalen. Tyskland, Sydamerika, Finland, Österrike, Sydamerika, norge och Sverige!

Matsalen. Här fanns, Tyskar, Österrikare, Norskar, Finnar, Sydafrikaner, Sydamerikaner, Svenskar, Australienare,.












NYC från båt. Ser jättelitet ut! :)

NYC från båt. Ser mindre ut än vad det är :)




Utsikt över NYC från Rockafella Center!

NYC och Frihetsgudinnan

NYC och frihetsgudinnan!

Ground Zero

Ground Zero





NYC Christmas Tree!


Avskedsbild innan vi steg på varsin buss till familjerna.


Shopping på Victoria's Secret. URMYSIG pyjamas/dress


Massor av lampor på träden, och en del har kvar löven. vackert!


Denise på M &M 's chokladluktande affär i NYC! :)

One trip to Germany and one trip to USA!

Hej allesammans! Gud jag vill skriva so mycket!
men jag har inte ett svenskt tangentbord, for inte in min datorsladd i adapterna, moste venta po att jag for mitt forlorade bagage!

So jag vet, det blir jobbigt att lasa for er. Well,.

Min resa till USA startade med en helvettes trip till Tyskland!
Det var snostorm i Tyskland och jag skulle till munchen (tyskland). flyget fron stockholm till munchen var forsenat so jag missade mitt plan till NY,. kom fram till Munchen och insog att alla andra passagerare ockso hade det som skulle till alla mojliga lander.
Jag inser att kon till Lufthansa Service var (skamtar inte) 100 m long. jag stellde mig lengst bak och insog snabbt att jag inte kommer fa flyga med ngt annat plan till NY (det gor bara ett plan om dan) Jag stod i den jevla kon i 4 timmar. Jag hade inte atit ngt po flera timmar innan det, som tur fick jag ett apple fran lufthansa. Var SO trott when I finally maid it to the desk! Fattar inte att jag faktiskt stod i ko so lange. men det fanns inget annat att gora. Jag fick taki och hotellrum av lufthansa och ner jag kom till hotellet fick jag mat.
Nar jag vel kom till mitt rum brot jag ihop. So jevla jobbig dag och saknad av Christoffer,. egentligen ville jag bara hem, men fixar jag Tyskland kan jag vel fixa att nagongang komma till USA.
Sov 4 timmar (samma antal timmar som natten innan)
Vaknade kl 4 po natten for att oak till flygplatsen och ta en flyg till Frankfurt (tyskland) 
Den var ockso sen pogrund av vedret och jag missade mitt andra flyg till NY !!
Da oterstod bara en sak,. sta i ko... 3 timmar..
Stod som en hjerndod; tankte inte po ngt alls. stod bara och flytta fram mina fotter.
Fick Finally a plane ticket and get on a plane that actually did flue!
Thanks for that!

Kommer till NY och soklart ar mitt bagage missing. Har ju endo flugit 4 plan for att komma fram. Jag var beredd och hade ombyte i mitt handbagage. Jobbigt? ja!

Har entligen kommit till min familj,.
Ska skriva mer om det,  NY och skolan ner jag kan skriva po min egen dator och ni forstar bettre.

Min resa i siffror:
Timmar i ko:                                             7
antal plan jag flugit med:                        4
Antal timmar jag sovit pa tva netter:     8
Restid i timmar:                                        48
Restid pa flygplan i timmar:                     13

Hors snart igen!
kramar!

RSS 2.0