Miami South Beach

I morgon Fredag flyger jag till Florida, Miami South Beach för att partaja, sola och snorkla med Maria! Kommer bli grymt! Såg dock att värdet kommer bli regnigt och åska? WHAT? snälla snälla snälla låt det bli sool! 27 grader är iaf inget att klaga på. Och så har dom Hip Hop vecka där också. Hip Hop musik och artister. Kommer nog bli bra hur än det där värdet blir.
Stannar till den första juni. Fattar inte att det går så fort! Har varit här ett halvår redan.
Och planerar redan för nästa semester i juli med en tjej som jag träffade på Au Pair skolan första veckan, Denise. Vi planerar antingen Hawaii eller Karibien. Hade varit nice att åka till Hawaii eftersom det kostar hälften i pengar och tar hälften i flygtid från usa:s östkust än från Sverige.
Snart närmar sig min födelsedag också. Då bli jag myndig i USA. woho!? haha.
men då ska jag på 90 års kalas och partaja! Men det bryr jag mig inte mycket om. Födlsedagar betyder mindre och mindre ju äldre jag blir. Ska fira igen det på 4 juli då Tanja fyller år med hela Amerika på nationaldagen, som vi ska fira hela helgen i en lägenhet i SoHo :)


okidoki. ska väl packa ner paraplyet med alla starndkläder nu,. dansa soldans och ha en awesome semeser med Maria i Miami!

Ses!

Roller Skating


Rocky Steps Philly


New York Fashion week

Badgley Mischka

New Orleans street performance dance and humor


Madison square garden national anthem

New York Rangers - Atlanta

Dollar

Staden Glen ridge som jag bor i är den näst dyraste staden att bo i, i New Jersey. High school har ca 50 utgångselever jämfört med grannstaden Montclair som har några hundra.
Folk flyttar hit när barnen ska gå skola och säljer huset när barnen har gått ut.
Förståeligt då skatterna för att bo här ligger på ca 25.000 dollar om året,. (150 000 kr)
Och ett vanligt privat Collage med boende, material osv går på ca 50.000 dollar om året. (300 000 kr)
Därför säljer grannen huset nu. det är ingen ide att bo kvar och betala dyra skatter när ungarna ändå inte går skolan. Huset har ett bud på 900.000 dollar. Det är mer än 5 milj kronor. Dock går huset mittemot på gatan för 400.000 dollar vilket är mer rimligt. Jag gapade av chock och mina värdföräldrar tyckte också att det var för mycket. 900.000 dollar låter enormt!!

Dom har ett skämt i Glen ridge som lyder, när barnen tagit examen står en stor grattis skylt på gården, och på andra sidan står det FOR SALE.

:)

Tyler and Becca


Upptäckt snöätare










Flower girl!

Första farvälet.

Bjöd in gänget till mig idag så vi alla kunde ha en stor träff innan Sofie åker hem. Jag bjöd på glass och hjortronsylt vilket var grymt uppskattat av tyskarna och mexicanska. Jag var nervös innan eftersom (som svenskarna Sofie och Hannah sa, Det är en annorlunda smak) vilken jag kan hålla med om. Det är inte mitt favoritbär men när cyndi sa "This is actually better than brownies with ice cream", vilket vi alla vet är Cyndis absoluta favorit, blev jag lite chockad. Succe Succe! :D
Så då är en annan Cloudberry & ice cream night redan på kartan.
Ja ville ha en kul sista kväll med allihopa så jag förberedde hänga gubbe med korta meningar som beskrev var och en av oss. Det var så kul att se när de listade ut meningen och förknippade den med personen i fråga och att sedan se dem allihopa skratta och tänka på samma situation och minnen
t. ex ordet BOOBIE TEJP, som vi mycket väl visste vem det handlade om.
SOFIE TEJPADE SINA BRÖST
en kväll innan utgång eftersom hon inte kunde ha BH och stolt visade upp det för alla.
Den bjöd jag på Soffis ;)

Sofie åker hem till Sverige, Skövde på Tisdag. Jag förstår inte riktigt att hon ska åka. Hon har varit en så stor  del av mitt liv här i glen ridge och jag kommer sakna henne så mycket. Hon sov över hos mig nästan varge helg i början av våran vänskap och hon är den personen som du kan prata vad som helst med och fundera, bolla och flumma med. En person som tänker på och uppskattar andra.
Samtidigt kan jag inte sluta le. För hon ska få komma Hem, landa på arlanda och träffa alla närmaste igen. Så jag är väldigt glad för henne också :)
SOFIE, eftersom jag nu vet att du läser min blogg, vilket du bekännde ikväll,.
JAG KOMMER SAKNA DIG OCH JAG TYCKER DU ÄR UNDERBAR.
Love you! <3








How can a kid be so cool?


It's only the cigarr that's missing.

And how can a kid be so cute?


Typiskt Amerikanskt

Idag har jag haft en grym lätt idag. Jag började jobba kl 1 och då ska barnen ändå gå och sova till ca kl 5. Och jag jobbar till 7 så det innebär bara 2 timmars jobb idag.
I morse kl 8.30 var jag med Hannah och sprang. Så skönt att få komma iväg ut och springa. Hade velat få in rutinen varje dag men då innebär det kl 7. njeeaaa. Det kan vänta! :)

Igår såg jag och tjejerna den nya filmen Brides Mades. Kritikerna har gärmfört den och Hangover 2 och jag kan hålla med dem om att det blir svår för Hangover 2 att vinna skratttävlingen. Riktigt rolig film, du skrattar typ hela tiden och det tar aldrig slut. Är förväntansfull över Hangover 2 som kommer nästa torsdag!!
Kommer aldrig att se så mycket film som jag gör detta år!

Ikväll kommer tjejerna och erik över till mig och vi ska ha en liten avskeds tillställninge för Sofie som åker hem snart :( Nu börjar man känna att man varit här ett tag när ens närmaste vänner börja åka hem. Kan inte föreställa mig ett liv utan dem. Som tur är så slutar Cyndi och Carolina samma dag som jag. Då är vår grupp borta och in kommer nya.
Så ikväll ska jag äntligen bjuda på den där hjortronsylt burken jag köppte på Ikea den första månaden. Hjortronsylt med glass! :)

I morgon blir det en välkomstmiddag hos en gammal au pair, men som gör middagen för den nya som tar över in hennes familj. Ska bli trevligt att träffa ngn ny i stan :) Dock finns det 100 tals au pairer i detta område. kommer aldrig förvåna mig över hur många au pairer som finns här!!

Till helgen blir det nog BODIES exhibition. Döda kroppar och organ som man kan titta i och närmare på. läskigt men intressant. Och sedan bär det av till outleten vid ground zero för att fynda lite innan Miami resan :)
Och så ska man ta sig till bion och se nya Pirates of the caribbean.
Sen är det bara några dagar kvar till semester på Miami South Beach!
Cyndi och Carolina åker redan på söndag för att hinna med Dinsey land! AVIS!!!
Jag hinner inte med det utan får väll ta det när jag kommer till L.A

Christoffer skickade mig en länk till en lägenhet i Umeå. Eftersom han har sökt in så är det stor möjlighet att han kommer in,. och ja. Då ska han packa alla min saker i en icke-greta-ordning så vi får se hur det blir :) Läskigt och spännande både med flyttning och flyttkartongerna ;)
Jag ska inte orroa mig såhär tidigt och inget är bestämt än. Men det är en stor chans att jag börjar mitt 2012 år i Umeå och då är det lika för mig att också söka in där när man ändå är i svängarna ;) Industridesign hade jag tänkte mig för dem som undrar.

Skickar också ett GRATTIS till mor min! Saknar dig! puss!

Här kommer lite bilder på det typiska amerikanska hemmet:



Vårat vardagsrum där jag tillbringar tid med barnen och ser på tv med värdfamiljen på kvällarna.


Ser inte gott ut och har inte smakat än. Dock finns det överallt!


De flesta amerikanska hus har gasspis. Husen har gasledningar som också vilket känns lite läskigt!
Ingen vattenkokare har dom i köket vilket jag saknar väldigt mycket. Då är det tekanna på gasspien som gäller vilket tar alldeles för lång tid :)


ellutaget. elkontakterna finns med både 2 och tre hål så dom passar överallt.


Bakgården där jag och barnen tillbringar mestadels av tiden.


Mina sovrumsfönster. Typiska amerikanska fönster som du puttar up nedre halvan för att öppna.


Nya förvirrande siffror resulterar i att jag väger mer än dubbelt så mycket!


Duschen utan slang. Har inte sett en enda duschslang i usa än. Hatade dem innan jag kom, men nu har jag vant mig.

Underbaraste bilden!


Janette, österrike, carolina, tyskland, hannah, sverige, cyndi, mexico, jag, tanja, tyskland.
Detta är mina underbara tjejer <3

New jersey drivers license

Just ja! jag klarade ju mig igenom det dåliga körkortssystemet i amerika och gick hem efter andra skrivtestet med ett körkort i handen!!
Helt otroligt hur detta system fungerar. Om du lyckas eller ej bestäms helt enkelt utav vilken surtant du kommer till. okej alla är inte surtanter, men säg 90 procent.
Stackars, stackars Hannah, hon har haft FÖRDJÄVLIGT med detta system. Hon följde med mig torsdag morgon och det var hennes andra försök att komma igenom systemet i en annan stad. Hon har ALLT man behöver, men det visar sig alltid vara ngt som tanterna inte vill ta emot. Denna dag hade Hannah precis allt som jag hade, men kom till den andra tanten vid disken. -proof of adress is not valid.
Så Hannah åker hem de 20 min det tog att komma dit för att leta igenom rummet på en godkänd adress.
När hon väl kommer dt igen, står i kö 30 min och kommer till den snällare damen. Detta var samma kvinna som utan antydan till problem godkände mig UTAN att jag visade mitt internationella körkort. Hon godkände till slut Hannah för att vara snäll. WHAT??
Hannah har för längesen blivit godkänd på skrivtestet men har nog fått vänta och krångla för hennes kort i 8 timmar medans jag gled förbi utan att en enda gåg visa upp mitt internationella körkort. Well well,. nu har vi båda varsitt iaf :)
Woho!




Underbar helg hemma!

Två veckor sen jag skrev sist altså. men det har med dåligt samvete att göra. Eftersom jag inte har skrivit så drar jag ännu mer på det och då blir det bara mer och mer att berätta. Jag tycker inte om för långa inlägg!

Så lite snabbt. Förra helgen var jag och Therese ( den första norrlänningen so far) från östersund rastlösa. Vi hade inget planerat med vi kan ju inte bo 30 min från nyc och inte ha ngt att göra? haha.
Så vi bestämde oss för att besöka landet istället och rida lite häst! 30 dollar för en timme var ett bra pris. Men då visade sig också vara bland det tråkigaste. En ryttare på en häst som ledde resten av de 5 hästarna och sakta gick kreaturen på led efter varandra i en timme i skog. Efter 30 min tittade jag och Therese på varandra och konstaterade. Jahapp, då var det bara att fortsätta lunka resterande 30 min. Men det var helt klart en härlig dagstur och något annorlunda. var bara cowboy hatten som saknades!








På söndagen gav jag mig in till Manhattan för att möta den andra norrlänningen! En av mina bästa vänner Esters kusin Josefin från Kiruna! Vi, en tjej från Belgien (visste ni att dom pratar 3 språk där, franska, tyska och hollänska?) och så kom Sofie och Eric för att ta del av Central Park picknicken med massor av bär. Underbart!
Och Fredagen innan firade vi Carolinas 23 års dag med ett live band på en pub i Montclair.

Denna helg var en stanna hemma helg också. Finns ingen anledning att åka in till nyc om man inte ska shoppa eller gå på ngt speciellt. Vi har redan vart på alla "måste se" ställen. Så vi hade en lugn helg med scrapbooking, Melodifestival, shopping, kina mat och bio.
HUR TUSAN KUNDE AZERBADJAN VINNA???
Hade en 60 dollars limit denna helg och det har jag faktiskt hållit! BRA Greta!
Vå såg filmen Fast Five. och det var ju en enormt otrolig filmupplevesle. bland mina bästa och helt klart den bästa filmen i serien. SÅ JÄKLA GRYM! Publiken som tittade (bortsett från två babysar i salongen som ville utrycka sig ibland) var också grym. och alla klappade händrna i slutet. för ja. Det var GRYMT!!! :D
Kommer sakna filmer på engelska utan svensk text och valfriheten att själv välja var du ska sitta.
Helgen var riktigt bra!
Snart närmar sig datumet för firandet av 6 månder i usa. Och nu börjar jag längta hem ganska mycket. Kommer aldrig uppskatta Luleås flygplats så mycket som när jag kommer hem och får krama Mamma och Pappa. eftsersom jag flyttade hemifrån som 16 åring och inte har träffat dom så ofta efter det så har jag alltid varit väldigt sjävständig och inte saknat dem så mycket. Men nu längtar jag massor efter det och längtar tills jag kommer hem igen :)

Men jag håller lågan uppe för allt planerat i år. Miami om två veckor! och så har jag om min New Orleans flamma maria bestämt oss för en tre veckors roadtrip på västkusten våran resemånad i December! Min familj kommer om en månad och sen blir det nog lite mer semester i juli,. känns oerhört konstigt att ha 6 månader bakom sig. det var ju nyss jag fyllde i ansökan tll progammet?? Men dessa 6 månder kommer gå SÅ fort, speciellt när det är sommar och jag kan inte vänta tills termometern står på 90 F! :D = grymt varmt!
Skjuter också upp Washinton D.C och Boston till i sommar eller höst!

Tänker på att ta foton från min scrapbook och lägga upp plus att lägga upp filmer också.
Har inte pluggat nå mer hebreiska än :)

KRAMAR!!




new york city från mitt område



My girls <3


Gorilla från zoo :)


Yankees and Bronx Zoo

Jag hade ingen aning om hur baseboll skulle kunna innebära men vad ska man i USA och göra om man inte kikar in en Yankees match? Så jag och tjejerna drog till Bronx. Vi var förväntansfulla, Arenan var  mäktig och vi var redo med New York Yankees kepsar och hot dogs!
För vad?
För 2 timmar sittande på arenan och typ ingenting händer !?
För det första:
hur tusan kan detta vara spännande?
för det andra:
 Hur kan man sitta och kolla på spelet i timmar? ett spel kan pågå mellan 2-4 timmar.
För det tredje:
 Hur tusan kan det vara bland det största sporterna i usa? Tur att Soccer börjar bli populärt, så kanske vi kan minska denna baseboll utråkning och vansinne!
Visst, jag hade inte full koll på regler,. men kom igen. Han med slagträet försöker ju bara slå bollen 1 av 5 gånger.
På de två timmarna vi satt där var det bara spännande 3 gånger då ett av lagen nästan sköt en home run.
Men såklart var det kul iaf att åka och kolla bara för att det är baseboll, yankees och usa :)
New York Yankees: DONE

På morgonen åt vi brunch på ett roof top på 5th ave, 15 dollar för omelett till frukost är helt okej med utsikt! :D
På kvällen åkte vi ner till Meat packing district (ja, det var ett kött distrikt tidigare, men är nu ett hippt och coolt ställe med mycket ungt folk) för att till Tanja (tysk) stora glädje ta en öl på Beer Garden. Tysk mat, tysk öl. Påminner lite om ett öltält förutom att det inte är ett tält ovanpå. Jag gillar inte öl, men efter smakprov på några lätta sorter kunde jag inte svika Tanja så jag hade ngn "ej-för-mycket-" smak öl som faktiskt var helt ok. Eftersom Tanja känner för detta ställe som jag känner för IKEA så ska vi såklart tillbaka. Trevligt ställe!

Och i morse bar det av till Bronx Zoo. Underbart väder. Kika in elefanter, gorillor, isbjörnar, tigrar och roliga sjölejon. Saknade renar, det hade ju varit hur coolt som helst. eller?
Red dock ej kameler eftersom det kostade 6 dollar och rundan man fick rida vad 10 meter. Men vi ville ändå känna oss som barn och nöjde oss med glass ;) Parken var enorm och djuren blir så mycket mer facinerande. Helt klart värt en dag! (ej på prioriterings listan, men när du har gjort allt annat "viktigt" i NYC)

Och nu slappnar jag efter helgen i min säng. Kollar på en Julia Roberts movie. Saknar hemma lite. Kusin Frida skickade 8 klipp med lillebror Arvid på cykeln som han just har kunnat manövra. Stolt Storasyster är jag :)

Godnatt!





















RSS 2.0