U2 at New Meadowland arena New Jersey

Det roliga är att jag, Hannah och hennes bror bokade biljetterna för typ två veckor sen, plus att det bara är 15 min bort från vart vi bor att ta oss till en U2 konsert. Vi slapp desutom betala parkering på 25 dollar. Men det var ju inte det som var grymt.

Vi parkerar långt ifrån stadium eftersom vi inte vill vara längst ifrån utgången när alla andra tusentals bilar ska ut på hemvägen. Gåendes mot entren passerar vi den äkta amerikanska arena kulturen. Människor med Stor pick up som kommit timmar i förväg för att montera ett partytält intill bilen. Grillen är på och alkoholen mixas och det råder en skön stäming med smaklig lukt på parkeringsplatsen.  Vi kommer in med våra ett år gamla biljetter, vilket jag var lite enrvös över. Eftersom dom planerat om konserten från 2010 till 2011 fick vi hemskickat biljetter med datumet måndag 19 july 2010.
Vi går upp alla våningar tills kommer till läktaren högst upp. Framför oss breder det ut sig en enorm arena och det ser ut som att ett rymdskepp just landat i det.



Det sak börja kl 7 pm och vi är där i god tid kl 6. Som ni ser verkade inte alla andra tycka samma sak. haha. Så ja, Hannah och Samuel sitter i 30 graders värme, köper en flaska vatten för 8 dollar (50 kronor!,. kan det verkligen varit så mycket? well, dom tar sådana överpriser på dessa ställen så du slösar mer pengar här än på shopping i NYC) Vi försöker underhålla oss och väntar och väntar. Flygplan övanför oss gör sg redo för att landa i Newark med jämna mellanrum  och det ger en cool vicuell bild varge gång de flyger lågt med solnedgången i bakgrunden.






Vid 8 tiden börjar förbandet spela,. Interpol heter dom visst. Samuel kände igen en låt. Inge vidare i min mening,. Men dom har tillslut gjort sitt framför en inte allt för full arena och vi börjar inväntningen igen. Publiken testar att få igång vågen att gå runt arenan och det gör den faktiskt några gånger och jag får delta för första gången i detta fenomen. Dom startat de stora skärmarna som finns på scenen och upp dyker intressanta fakta upp. Hur månag dog idag, hur många föddes idag. Hur många datorer är sålda detta år, hur många dagar tills oljan tar slut, hur många människor vi är på jorden just nu,. osv.
Väldigt intressant och det fick mig att stanna upp och tänka lite på omvärlden vilket jag inte hinner med så mycket detta år. 44 år tills oljan tar slut. Det ni, är något att fundera över.



Äntligen hör vi folkmassan jubla och våra ögon söker efter de små bandmedlemmarna där nere. Arenan släcks ner och för en stund ser du bara alla kameror likt en stjärnhimmel bland folkmassan.
Sedan tar denna scen som till en början var en grått stort landat rymdskepp ta form och inför våra ögon se ut att göra sig redo för start. Rök bolmar upp och tusentals ljus i en enorm cool ljusinsättning startar konserten.



Det absolut största grymmaste ögonblicket denna konsert är när U2 tar tonerna till "Beautiful Day" och 95 000 personer ställer sig upp, skriker och klappar händerna och sjunger med till en av världens bästa låtar.
Det var GRYMT.

95 000 människor. det är en siffra som jag inte ens förstår. Det är mer än Luleås befolkning, hur tusan är det ens möjligt att ha så många människor på en så liten yta?

Konserten var helt otrolig. Jag gillar skarpt att detta band verkligen ger en känsla av att vi tillsammans kan göra ngt för jorden. Dom knyter ihop delar av världen och har tillochmed ett meddelande från en austronaut från space center. Halvvägs in i konserten pratar han om en stark kvinna från Burma som suttit fängslad för sin tro om demokrati och äntligen pågrund av folkets tryck var frisläppt. "Tonight we are singing for all the thousands of people in Burma sitting in prison for their belive in democracy" sa Buno och gav oss alla 95 000 människor ett hopp om en bättre värld.

Vi bestämde oss innan konsertet var helt slut att ta oss emot bilen för om 95 000 människor ska ut på samma gång,. nej tack. Vi gick mot bilen i ljudet av en enorm arena som tjuter till noterna av "With or without you"




ja, gott folk. IT WAS AMAZING!!









U2 tonight!

Jag öppnade biljetterna till U2 igår och tro ni jag fick en chock när jag läser datumet: 19 july 2010?
What?
Det verkar iaf som att dom har arrangerat om showen till detta år och jag hoppas det ska gå bra att komma in på arenan i new jersey ikväll. Dock kommer biljetterna förvirra min scrapbook i framtiden :)
Jag ser så himla mycket fram emot ikväll. det kommer bli alldeles amazing!
Jag är inte så intresserad av musik och jag har inte heller någon favorit. jag är som säkert många av er andra en all lyssnare. Men om det är något band man ska se så är det U2. Grymt musik och det kommer bli mäktigt helt enkelt!
Biljetterna kostade kring 100 dollar,. vet dock inte vart jag Hannah och hennes bror sitter eftersom hannah beställde biljetterna. Vi får se om vi kan se något av artisterna överhuvudtaget :)

Saknar sverige sommar just nu. här är det för varmt med ca 30 grader varje dag och i veckan har dom lovat upp emot 100 F vilket betyder 37 C. sitter heldre på mitt svala rum istället. Men Hey, ska man inte vara glad när man får åka till ett varmare land? Min värdmamma sa " you will miss Swedish summer this week",. men värmen är ändå helt okej. skönt att slippa frysa,. ska ju ändå tillbaka till kalla mörka sverige snart. burr!!

Vad annars står på agendan? Six Flags på lördag, vilket är en,. vad heter det?,. berg och dal bana park? haha.
Dom har iaf några av usa:s största berg och dal banor så det sak bli intressant och livsfarligt! Och grymt kul med hela au pair gruppen!
Annars ser mina planer ganska tomma ut, känns som att man gjort en hel del nu och att åka in till NYC är numera lite "tråkigt" faktiskt eftersom man hunnit med en hel del där. i och för sig tar väl aldrig NYC slut på nöjen men Sommaren i Glen Ridge är faktiskt riktigt mysig. I augusti blir det en andra Silver Bay course för att ta in mina sista 3 credits som jag behöver för att avlsuta mitt år. Hade planer på Miami en till gång, men det blir förhoppningsvis senare. Hawaii i September kommer bli underbart!! och Boston, Washington D.C och Niagara Falls är de tre sista resorna jag vill hinna med. För nu är det 22 veckor innan jag kommer hem ?! hur kan det bara vara 22 vekor kvar? Det är ingenting kan jag säga er. Dags att göra sig redo för julen altså.
Maria och jag är i full färd med att planera våran West coust trip  december som kommer landa på 3 veckor. mer info får ni senare ;)

Jag och Christoffer har även gjort slut. Det var dags för oss att gå vidare efter 4,5 år. Få plugga vart vi vill och göra det vi vill utan att tänka på den andre. Det är svårt att ta beslutet att göra slut när man delat så mycket så länge. Vi har haft en underbar relation och gjort varandra till bästa vänner och bättre människor. Jag älskar honom djupt och hoppas om det är möjligt att fortsätta en god vänskap. Jag har insett hur viktigt vänner är, vilka jag har fått spendera så mycket tid med detta år och jag har insett att jag som nästan alltid har haft pojkvän sen jag var 11 år inte prioriterat mina vänner tillräckligt mycket. Jag trodde vi skulle vara tillsammans hela året, men  jag upptäckte att jag inte saknade och inte behövde en pojkvän. Kanske är det för att jag gör så mycket här och är för upptagen för att sakna. Men jag vill inte heller belasta en pojkvän hemma som möjligtvis väntar på mig förgäves om mina känslor inte kommit tillbaka när jag väl är hemma.

Så jag är inte riktigt säker på vart jag kommer landa när jag är hemma. eftersom Christoffer flyttar till Umeå i höst för att plugga. Mest sannolikt blir nog att stanna i Luleå där jag har jobb och vänner. Att flytta hem till kukkola är jag för stolt för eftersom jag flyttat hemifrån när jag var 16 :) Och Umeå får nog vänta tills hösten 2012.

Så ser läget ut just nu. jag hoppas ni har en underbar sommar i sverige. Greta har inte ens haft BBQ än, men jag längtar något enormt till fläskfile och potatis med bearnei sås. (stavning?) och äkta svenska hamburgare på grillen. MUMS!
Puss och kram på er alla!!!



Atlantic City och Greta kör,.

Denna helg var vi till Atlantic City vilket är en mindre variant av Las Vegas men Atalntic City ligger på stranden och har en härlig "board walk"/gång mellan stranden och casinona. Det atr ca 2 timmar att köra dit och vi hade ingen bil så jag bställer en hyrbil på newark flygplats, ca 20 min från var jag bor. Jag lägger in Tanja som körare eftersom hon kör sina barn varge dag och är mycket mer vanare än vad jag någonsin kommer vara i usa.

Vi får ta in en buss till flygplatsen och eftersom vi vill åka iväg tidigt till Atlantic City vaknar jag 5.30 en lördag morgon och frågar min snälla värdpappa som också är uppe den tiden för at åka och bowla om han kan köra mig och tanja till bussplatsen. Bussen dit kostar bara 2.35 dollar, vilket är perfekt om man ska till flyget. Anyway,.
När vi kommer till bil uthurningen funkar det inte att Tanja kör för jag bokade det,.?? Okej Greta. dags att köra bil i usa för nästan första gången, plus att jag inte kört på ett halvår sen sverige,.
Som tur är har våran vän Therese gps som hon tar med sig och vi begär oss iväg söderut på 6 filiga Highway:s.

Jo det går bra när jag kommit in i det. med nervositeten går aldrig över och tanken på att man kanske kvaddar eller skadar bilen som inte ens är ens egen gör mig skräckslagen. Nya skyltar, nya vägar, nya system och en MASSA bilar gör att jag måste ha koll hela tiden och jag kan inte slappna av en sekund. Vi pausar halvvägs för att åka ner till en strand och bada. De flesta stränder i New Jersey kostar att bada på efetrsom dom har badvakter och städar upp stranden. så vi betalade 8 dollar. Stranden var brant vid vattenbrynet vilket gjorde så att vågorna blev jätetstora och kraftiga alldeles intill. Förstår inte hur familjerna kan låta barn bada där. Inte barnvänligt för 5 öre. Jag och Therese är i vattnet 5 meter från starnden, där vågorna inte tagit form än och vi bestämmer oss för att gå upp. men precis där du får fotfäste är vågorna väldigt kraftiga och dem tar med mig ner, jag försöker ställa mig upp,. men då kommer nästa våg och jag tumlar runt i vågen upp på stranden utan kotroll, får fäste och skyndar mig upp igen. jag skrattar, eftersom jag tycker att lite okontroll är roligt även om det var läskigt för en sekund, men jag klarade mig bra. I samma ögonblick ser jag Theres tumla runt några meter bort och i nästa sekund två badvakter som springer och hämtar upp henne. Hon tumlade runt ganska mycket och fick inget fäste alls, så utan badvakterna vet vi inte hur det hade slutat. Hennes huvud hade studsat i botten och resulterade i värk hela helgen. Badvakterna stödde upp henne upp på stranden tills hon fått balansen och kotrollen tillbaka. Hon var chockad med mådde bra efteråt, men hela upplevelsen var väldigt läskig och vi gick inte ner för att bada igen. Det ger en lite mer respekt för vatten även om vågor är väldigt roliga att leka i pågrund av dess kraft. Speciellt för mig som nästan bara badat i älvar och sjöar.
Denna strand har ingen dusch, så på vägen till våran parkerade bil hittar tanja ett hus som ingen bor i och hittar ett vattenuttag och en hink. Så där står vi och försöker duscha av oss sand och saltvatten. haha.

iaf. Vi fortsätter ner för kusten, förbi Atlantic City. Vi har inte planerat ngt boende i förväg och sökte nu efter ett motel en bit utanför Atlantic City eftersom det är mycket billigare. Vi hittar ett bra efter andra försökert och betalar 100 dollar för ett rum med 4 sovplatser vilket är ett bra pris!
Vi beger oss direkt efter det till Atlantic city och för mig är det första gången jag kör i en riktig stad. Som tur är så går trafiken lugnare och det går bra. Men man måste alltid ha koll på trafikanter, mopeder och andra tokiga bilar som vill krossa gatan i tid och otid.

Vi har med oss cider och vin, går ner till stranden och tar med oss en pizza. Sitter intill en stor utomhus bio och pratar, äter och njuter tills solen går ner. Vi går upp på board walken och tittar in casinon, dyra hotell och ett tivoli innan jag säger att det är dags att åka, för det är jag som ovan i amerikansk trafik ska köra 20 min tillbaka till motellet i natten på highway:en. Så vi går förbi Dounkin Dounuts för kaffe och dounuts och sedan tillbaka till bilen och motellet. Även denna resa gick bra, jag hade theres att prata svenska med mig och vara allert hela vägen.

Nästa dag är det dags att bege sig hem med en strand paus på vägen. Bättre strand och duschar! Tackar för det!
Badar och solar och försöker slappna av, för det är inte lätt när man ska vara nervös över att köra bilen hela tiden. Vi kör hem till norra New Jersey igen och lämna av Therese och hennes gps.
Nu återstår bara en utmaning till. Hitta till Newark flygplats för att lämna igen bilen. Vi har karta och reserven av bränslet kvar. Jag är nervös som en gris redo för grillning. Början går bra,. men såklart tar jag fel avfart och vi hamnar i sämre områden av Newark, där du inte vill komma vilse,. Vi inser att vi nog behöver lite mer bränsle om vi ska vara på den säkra sidan och inte få motorstopp på highway:en så stannar till för att tanka för 5 dollar.
Vi vet ungefär vart vi är påväg men kommer till en stor korsning där man bara kan svänga vänster eller höger. eftersom Usa är så underbart gästvänligt vevar vi ner rutan och frågar föraren bredvid vilken väg vi ska ta till flygplatsen. Kvinnan säger att hon själv ska dit och att vi bara kan följa efter henne. 30 sekunder senare svänger hon hastigt till  vänster i högerfilen och trafiken i vänsterfilen får panik bromsa för att inte köra in i henne. WHAT?? HELT OTROLIGT! Sara delar en chockad min med bilen som fick bromsa och berättar att vi just fick erbjudandet att följa efter henne till flygplatsen. Chockade är dom också, men de berättar för oss hur vi ska ta oss dit och vi fortsätter. jag får hela tiden torka mina svettiga händer på min sommardress och jag känner droppar rinna ner för mina knäveck. Håll dig lugn Greta!
vi kommer till flygplatsen till slut,. men väl där handlar det om att vara i rätt fil för attt välja rätt filer för att komma till rätt ställe.
Jag kan inte ens berätta hur lättad jag var när vi kör in på biluthyrningen och stänger av bilen. För första gången den helgen ger jag med mig ett stort obekymrat leende.

Jag hade inte kunnat slappan av ett ögonblick hela helgen. jag var orolig för att krocka, få skador på bilen, få bilen stulen, få böter och allt annat. Har också lärt mig en hel del som är bra att ta med sig till andra dagar med bilkörande. Men också att amerikanska förare är galna. Sällan använder blinkers, alltid kör för fort, stressiga och tutande.
Jag har faktiskt ALDIG varit så stolt över mig själv i hela mitt liv. Jag har aldrig haft en så stor utmaning då jag tvivlat på mig själv och klarat det. Jag är faktiskt mycket stoltare att jag klarade denna helg mer än att ta steget att faktiskt åka till usa. Men jag är inte bara stolt för att jag lyckades komma oskadd igenom amerikansk trafik utan för att jag behöll mig lugn HELA tiden fast jag var så fruktansvärt nervös. Jag visste att jag var ngt stresstålig men inte i denna nivå. haha.

Efter detta kommer jag inte vara rädd för att köra i stockholm tillexempel, vilket jag aldrig skulle gjort tidigare.
Min och Marias västkust resa på 17 dagar som vi håller på att planera kommer bli ett anant äventyr med bil. :)

Vi hade det jättetrevligt och värdet var över 30 grader hela helgen. Och tjejerna hade det kul också, så jag är jätetglad över det!


Vi i ett parkeringshus i Atlantic city, äntligen framme vid vårat mål!


Boardwalken vid stranden.






Belive it ot not museum


Taj Mahal Hotell och casino.


Sara och Tanja vid Taj Mahal





Jag och Tanja på ett pariserhjul med atlantic city i bakgrunden!


4th of July weekend in Manhattan

Sitter på starbucks och avnjuter deras godaste drink just nu. Mocha coconut frappuccino!
Just nu har vi över 90 F, vilket innebär över 30 grader C. Jag har för ovanlighetens skull ledigt hela dagen till 4 i eftermiddag. Min värdmammas syster med familj har kommit från San Fran och leker med barnen hela förmiddagen. Perfekt för mig. Dock kommer jag säkert behöva jobba ngn kväll i veckan när dom vill ut och käka och umgås. Vilket säkert kommer krocka med mina planer denna vecka. Sista Harry Potter filmen på fredag kväll och mys med mat och vin i parken till ett rockband torsdag kväll. Vi har en jättestor park bredvid och varje vecka har dom ett band som spelar, förra veckan var vi och lyssnade till sköna 50 tals låtar.


Mest gammlingar sittande i strandstolar. men jag tycker det är helt fantastiskt att dom har detta varge vecka. Jättemysigt att sitta där på en filt med vännerna och bara ha en go kväll. Titta på medelålders kvinnor som inte kan sitta still och gärna vill dansa och hänga med i låtarna man själv känner igen.

4th of July:
Samma dag som jag och värdfamiljen komemr hem från semestern åker jag in till manhattan och Soho för att bo i samma fantastiska hus som sist,. i april?
Iaf. Tanja fyller 21 den 4:e juli och vi ska såklart fira in henne under natten. Vi gör en stor middag och sitter ute på en liten med ultra mysig bakgård. Dock fövärras denna mysfaktor av sniglar, spindlar och larver som kryper upp på våra ben. Äter upp snabbt och kilar in igen för att gå ner till källaren och dansa till Xbox.
Sedan var det alkohol lekar med kortspel och 24.00 korkar vi upp ett billigt bubbel vin och driver lite med Tanja.
Strax därefter tar vi subway till en klubb i The meatpacking district varav 3 av oss 5 kommer in på grund av dåliga fejk leg. men det kan inte hjälpas. Vi fick lov av dem att fortsätta och hade några roliga timmar innan vi begav oss hem med trötta fötter, gåendes barfota på gatorn av new york city.

Morgonen efter vaknade jag tidigt och ville ta en dusch. Jag och Tanja sover i samma rum och vi har en dusch i rummet. Men jag vill inte väcka Tanja så jag går över till Master Bedroom dörren bredvid. Nannyn som jobbar i detta huset och som har bjudit in oss medans familjen är på semester har alltid varit så snäll och trevlig med oss. Om vi frågat ngt som har med huset att göra har det alldrig varit ngra problem och första gången vi var där sa hon att vi tillochmed kunde sova i master bredroom om vi ville. Så att ta en dusch i master bedroom var inget jag ens tänkte på kunde gå helt fel,.
Efter duschen är jag på väg ut för att köpa ngt som tack till Nannyn för att hon haft oss i huset hela helgen och varit alldeles underbar, även om hon verkade irriterad och stressad pågrund av ett prov på universitetet kvällen vi firade Tanja. Jag möter Nannyn när jag är påväg ut och och hon frågar mig vem som har duschat i Master Bedroom. Såklart säger jag att det var jag och undrar vad det handlar om. Hon blir jättearg på mig och förstår inte att jag kunde göra det när hon sagt kvällen före att vi skulle duscha i källaren eftersom vi skulle slippa städa upp så mycket (Vilket jag coh Tanja var de enda som inte visste detta),. Hon fortsätter med att säga att dom har kameror och att om familjen får reda på att jag duschade i Master Bedroom kunde hon mista jobbet.
Jag blev så chockad så jag visste inte vad jag skulle göra och jag insåg allvaret i situationen. Att jag som bara tagit en dusch på fel ställe kunde göra att hon miste sin största inkomst.
Hon hade såklart blivit illa trampad på tårna och sa att det är dags för oss att packa ihop allting och gå. Vi gjorde som hon sa och jag var så skamsen att jag inte ens kunde titta henne i ögonen och jag hade ingen aning om vad jag skulle säga och så fort vi var ute kunde jag inte hålla in tårarna längre,. Om hon förlorar sitt jobb är det det värsta jag någonsin gjort en annan människa.
Detta var ett missförstånd från oss båda men jag tog det lite för givet. När det handlar om rika familjer och föräldrarnas master bedroom och ägodelar ska man förståndigt ha respekt för detta, men jag som kommer från landet i norra Sverige såg detta som vatten och kakel jag tog för mig lite av, men förståss visar det sig vara på fel ställe. Jag försöker att inte tänka på det så mycket, för det som är gjort är gjort och jag mår bara väldigt dåligt av att tänka på det.

iaf,. efter att vi lämnad huset insåg vi att vi kunde inte bära på allt bagage hela 4th of July så vi tog tåget hem till Glen Ridge för att lämna allt och sedan åka in igen. Jag mötte upp Jennifer från Gävle som jag fått bra kontakt med redan innan vi åkte till usa och som jag träffat en gång tidigare. Vi hörde om festligheter på 12 avenyn där dom också skulle skjuta upp raketerna kl 09.20 på kvällen. Vi satte oss för att invänta kl 5 på ettermiddagen. Och det hände,. ingenting. Bara en massa folk som kom och anslöt sig till väntningen. När vi till slut redan var oerhört less så började din iaf uppskjutningen. En halvtimmes fyrverkerier med smilisar, hjärtan och färgläggande rött, blått och vitt. Dom hade 6 uppskjutningsplattformer på Hudosn River och det var ganska mäkrigt spec när alla 6 ställen sköt upp samma raketer samtidigt. Jag är glad att jag väntade och såg det, för det är ju ändå New York City,. men jag gör aldrig om det. :)
Sedan var det dags att gå till tåget med alla andra 1000 tals människor och Empire State Building tornade upp fromför oss med Amerikanska färger.


Sara, Tanja och Fridi men godaste Cupcake:sen jag ätit. Vi gjorde dom med
Kokkos topping och med blåbär och jordgubbar innuti. MUMS!!!!!


Underbar sittning och min underbara kamera gör bilden nästan rättvisa!


Sina, Tanja, Sara och jag


Mussepigg pannkakor till frukost..
 
Vilket vi till min förvåning äter på svensk design. kul!


Regnig med vacker dag i Soho. Detta är Washington Square Park, vilket är ett mysigt ställe att hänga på när det är sol.


Tanja får blunda eftersom hon inte har en aning om vad hon har på sig,. vilket är en I Love NY t shirt med våra namn och texter på :)






Jag och Jennfier med fyrverkerierna och amerikanska flaggan såklart!


Yes, packat!


RSS 2.0