Sunday Roadtrip

Hej hopp.
Solen skiner som bara den och vi hade 30 grader här om dagen. Låg och latade i parken. Helt underbart! Det var så svårt för några veckor sedan att föreställa sig parken och alla trädgårdar gröna. men Äntligen är det underbart vackert!

Söndag som gick bestämde sig Tanja, Sara och jag att åka på Roadtrip norrut längst kusten till
New Haven.

Vi åkte utan gps och hade printat ut beskrivingar från google. Men vi gillar spontanitetetn så vi åkte iväg och förlitade oss på det. Såklart så är det tråkgit att åka Highway:en hela sträckan så vi bestämde oss att ta ngra småvägar. Nu tror ni att det gick åt fanders allt i hop, men nej. Vi insåg efter att vi tagit av från motorvägen att vi inte alls kom in på den väg vi tänkt oss. Så vi stannade för att tanka och köpa en välbehövlig karta för att hitta vägen till Universitetet Yale. På väg dit men ändå ganska vilse stannar vi intill en polisbil för att fråga om vägen.
Han vill glädjeligen hjälpa oss att hitta hjärtat av campus på universitetet och tänker ge oss adressen. "No sir, we don't have any gps, we do it old school" sa vi och log. Polisen berättade att det fanns mindre trevliga områden på vägen och han ville inte att vi skulle hamna på ett sådant ställe för att fråga om hjälp. Så han funderade en sekund och sa sedan " I will get in my car and then I will show you the way, just follow me" Och där fick vi våran första poliseskort detta år!

Yale universitetet är 300 år gammalt och jag kan säga dig att jag blev ganska sugen på att bli stundent igen. Eleverna satt på campus och solade, spelade fotboll, grillade. En tjej hade med sig sockervadds maskin och tog betalt för det. De är omringade av vackra gammla byggnader och allt ser så mysigt amerikanskt campus aktigt det kan bli. Dock är det grymt svårt att komma in där, så jag kunde inte hjälpa att känna mig mindre smart områngade av usa:s mest smarta och duktiga elever.

Dagen var riktigt varm så vi bestämde oss att åka till stranden och vi hade allihop bikini under kläderna ifall att det skulle vara så kallt att det ändå var ok att ta ett dopp. Dock började det ösregna och vi bestämde att vi nog kan vänta ngra veckor till. Så vi körde bil längst kusten och såg vackra stränder och dyra underbara hus i spöregn.
Vi bestämde att åka tillbaka hem men att vi ngn dag ska komma tillbaka i sommar. Väl på motorvägen hem försvinner alla moln och solen följer med oss innan mörkret faller och vi sitter fast i påsktrafiken på manhattan. Tar oss en 1,5 timme att komma igenom vilket annars tar 15 min. Men då har vi fått uppleva det också ;)

För flera veckor sedan berättade jag att vi försöker få barnen att kalla mig Gaga,. och ätnligen förra veckan har dom startat att säga Gaga och det är hundra gånger om dagen. I LIKE! Nu är det inte en pekning på mig längre utan ett litet rop på Gaga eller ett Gaga följd med en fundersam blick som undrar om inte jag också ska ha mina skor på mig. Inte nog med mitt namn. Tanja och Hannah repeteras också ofta av Tyler och Rebecka dagligen. I går hörde vi Rebecka i sin barnsäng säga alla namn hon nu kunde om och om igen,. Mama, Dada, Gaga, Nana (mormor) Papa (morfar) Tanja, Hannah, Tyler, Becca,.

I helgen är det Brunch på toppen av en skyskrapa följt av New York Yankees baseboll som gäller! Sedan ska vi till Beer Garden och fira in Valborg. På söndag blir det kamelridning på Bronx zoo, som verkar otroligt stort så det ska bli kul att kolla in och se matning av pingviner, uppleva lejon och tigrar och leka lite med lemurer :)

Hade så gärna skypat med så många! Men jag är bara ledig ca 3 timmar per dag när barnen sover, och sen är jag ledig på kvällen men då sover alla och jag vill gärna ut ur huset.
Just nu planerar jag Miami med surflektioner och snorklingsutflykt. Längta!
Har nu påbörjat min sjätte månad här, så det går fort kan jag säga. Om en och en halv månad dyker min släkt upp vilket ska bli underbart!

Kramar!



Yale


Snäckstrand


Sandstrand




Gaga och Tanja





Sara och jag

Vackert







Passover

I veckan har den judiska högtiden Passover varit då man firar uttågandet från Egypten efter att judarna varit slavar där. Så min familj hade passover middag i huset och jag bjöd in Tanja också.
Inte alltid man får chansen att medverka i en judisk högtid. det var väldigt intressant att över huvudtaget fira en annan tradition. En bok med text om historian och förklaringar till varför man dricker 4 koppar vin eller äter persilja doppat i saltvatten lästes av var och en runt bordet innan mat. Jag och Tanja var inte rädda för att försöka läsa oss igenom den gammal modiga texten på engelska framför alla andra. Min värdpappa läste och sjöng på hebreiska vilket lät som ngt helt annat från denna jord. Det både såg och lät spännande och fnissvänligt, med min värdpappa som inte har så mycket hår på skallen iförd en kippa och ett hårspänne för att försöka hålla det kvar på huvudet samtidigt som han läste hebreiska. Denna tradition kan ta oerhört länge (2-3 timmar) eftersom historian dom läser upp är så lång, men vi snabbade igenom det mesta och tog bara det allra viktigaste innan det var dags för mat.
vi åt Horseradish (pepparrot) för att komma ihåg det dåliga i historien och ren pepparrot äter man helst inte så mycket av eftersom det är starkt i smak, men det renade upp min täppta näsa iaf :) Vi åt ngt sött för att komma ihåg det som var bra med historien och vara tacksamma för det vi har. Vi åt Matzabröd vlket är ett bröd utan mjöl eftersom dom inte hann jäsa sitt bröd nr dom flydde från egypten. Därför äter judar oftast inte vanligt bröd under en hel vecka denna tradtition.
Så efter denna middag och det nya språket jag fått höra blev jag ganska facinerad så jag har faktiskt bestämt mig för att lära mig uttala Hebreiska. Min värdmamma har en nybörjar bok, så jag satte mig i går kväll och läste på i en timma. Det är faktiskt ganska roligt eftersom det är så olikt de flesta språk i världen. Läses baklänges, ser inte ut som den vanliga alfabetet, och vokalerna hittar man under konsonanterna i olika andra förvirrande tecken.
Jag vet inte hur många bokstäver som finns i det alfabetet men jag har hittils lärt mig att uttala 8 av dem och kan läsa ord. Det måste jag säga är väldigt bra! Fortsättning följer om hur mina nya studier går :)

Korrigering från sista blogginlägget. Det heter inte Tulpan träd, utan Magnolia träd. Aldrig skådat så vackra träd!
Jag, barnen, värdmamman, Tanja och Hannah var till en park idag men olika vackra träd och grönska. Så otroligt fint! Ska lägga upp bilder när jag får tag på korten ;)

KRAMAR!!

Kändisfest!

Ojojoj!!!
Söndagen var rena kändisfesten för mig och Maria. Vi besökta premiären av filmen Water for Elephants med Robert Pattinson och Reese Witherspoon. Var inte överdrivet mycket folk men det fanns tjejer som slog sig fram för att få en autograf eller röra hans hår ;) Och det fanns en hel del 40 + längts fram. haha!
Han var iaf grymt snygg och Reese var grymt vacker! Det bäasta man kunnat önska sig var ju att se Robert Pattinson. Svart kostym med blodröd slips! NICE.
Marias älskling i kändisvärlden är Daniel Radcliffe (Harry Potter) så vi skyndade till slutet av hans Broadway Show för att se honom komma ur byggnaden! Liten kille med en keps som döljde halva ansiktet.
Då var dagen och våra hjärtan fulländade! :)

Jag och Maria hade i övrigt en riktigt bra helg.
Spöregnade på Lördagen och vi tog sönder 3 st paraplyn och det låg döda paraplylik efter gatorna och i sopkorgarna. Vi sprang från skydd till skydd när vi gett upp paraplyåterupplivningen och hamnade till sist dyngblöta på en pub på 14th st. Vi var på en Movie Tour på morgonen, Gossip Girl, Sex and The city, Ghostbusterds, When Harry met Sally m.m. Maria gillade det och hon är en så mycket mer filmfantast än jag och jag tyckte det var helt okej och ganska roligt. Tog också med henne till Sockerbutiken med svenskt godis så hon (och jag) fick köpa med sig lite. Hela dagen tyckte jag var väldigt rolig även om Maria hade svårt att skratta i spöregnet ;)
Söndag var en underbar tur i Central Park och Brooklyn Bridge.
Söndag var också födelsedag för mina 2 åringar och huset pryddes av Elmo :)

Nu är det cirka en månad kvar till Miami, Ska också på en Cruise runt Manhattan för fest som Au Pair Cultural Care arrangeat. Ska försöka hinna med Boston och/eller Wacshinton D.C också. Sen är det Juni och min nära och kära kommer. Tiden går för fort.
Våren här är underbar. Olika träd överallt i vackra färger. Hört talas om Tulpanträd? Tulpan knoppar som pryder ett helt träd och körsbärsblommorna kommer upp på ett annat. Så vackert!

Saknar Sanna J, Ida S, Ester, Madde, Elin K <3


HOT HOT HOT


Reese Witherspoon


Daniel Radcliffe


Finally, let me tell you a short story.

Hejsan Hopssan! Oj vad ni och jag har gått och längtat efter lite uppdeteringar. Christoffer fixade min dator när han var här i veckan. Tack älskling :) Dock har jag blvivit så van att skriva på ett amerkinanskt skrivbord att det kan bli lite felstavningar på å,ä,ö. Tack på förhand för förståelsen! Nu kör vi!

Idag sitter jag i solen. typ 20 grader. Underbart. Såg dock pa min värdmammas iphone att Luleå, norra hemlandet  har närmare 10 grader och sol. det låter så grymt underbart och för mina tankar till varm choklad och grillad korv. glöm inte efterrätten med kanelbullar.
Våren är här. Blommor överallt. I mådags var det så varmt och fuktigt ute så det kändes som att man gått utru till medelhavet när man klev utanför dörren. Så jag och tjejerna åt middag ute :)

efter krux med planet så kom iaf Christoffer till JFK:s flygplats söndag kväll. Det var så underbart att se honom och jag kunde inte hjälpa att nästan börja gråta. Helt overkligt att han ens är här. Det har varit som en dröm som man vaknat ifrån, som känndes lite verklig i eftertanke. Det har varit grymt underbart, och så lätt och skönt att kunna prata på svenska hela veckan med ngn som känner en så bra. En liten bit av hemma som kom och påminde mig om hur enkelt det är att vara där man trivs som bäst. Jag har aldrig haft hemlängtan mina 4 mån i usa, men nu när Krille tog med sig hemmakänslan såg jag hur skönt det skulle vara att komma hem.. Men jag klarar mig :) Min närmsta familj här är mina underbara au pair vänner och jag är så glad att vi kan prata om allt och vara precis hur vi vill med varandra.
Iaf.. Jag visade Christoffer alla turist gator och grejer, vilka jag blir grymt less på nu efter några gånger. Hade en mardröm om Time Square natten efter vi gått där en lördag kväll. Huvvaligen!! Grymt kul dom 3 första gångerna, sen,. Nej tack! Vandrade i Central Park vilket var riktigt mysigt i vårsolen. Var ner till Wall street, Brooklyn Bridge, Soho, Little Italy, China Town, The Village och hann också med en frukost på östra sidan. NHL hockey, New York Rangers - Atlanta. Hade grymt högs förhoppningar med Lungqvist i mål. Stackarn släppte in 3 mål och förlorade. På läktaren buades det till hemmalaget och hävdes i öl. Men det var en upplevelse iaf :) Bästa för mig under veckan var Broadway showen The Lion King. Nära att gråta i början och slutet. Grym musik, uppträdande och sceografi! Och så fick man skartta flera gånger också. Grymt bra!!
Christoffer shoppa hela resväskan full. Blev så avis när han kunde handla så billigt! Visst kan jag också göra det om jag använder mitt svenska kort, men det vill jag försöka att inte göra ;) Amerikanska märkerna är billigare här än hemma, och sen har du också ca 35 % i rabatt,. det ger dig halva priset eller mer på det mästa i kläd och skoväg. 9 timmar på Manhattan varje dag är sååå utmattande! Krille hade ont i benen och vi slutade i bussen hem med huvudvärk och trötthet. Men vi hade en så härlig vecka :)

Det är ju så himla mycket jag har velat berätta för er. Kuddkrig på Manhattan, svenskt lösviktsgodis för 12.90 dollar / pound,. vilket blir nästan 25 dollar /kg,. altså nästan 200 kr kilot! :) Jag var nära att träffa på Jake Gyllenhard också! dock var jag 3 block för långt borta men min vän Terese hade sekund färska bilder som jag fick se ;) På Söndag ska vi se om vi kan få en glimt av Robert Pattison på Premiären av filmen, Water For Elephants. Jag har 2 Avprickade på min kändislista. Henrik Lundqvist och Kelly Osbourne!
I morgon Fredag kommer också min New Orleans date Maria som kommer få en spektkulär guidning av Manhattan en hel helg med mig ;) Ska blir rikitgt kul! Nästa vecka känns det som att jag kan slappna av lite mer,. för nästa äventyr bli Miami i maj!

Massor av Kramar!


Pillow fight

Central Park






Brooklyn Bridge



Ground Zero´s nya byggnad




Lunkan med New York Rangers mot Atlanta


Madison Square Garden


Vår




Vårträning med nybilen


SKIT

Christoffer skulle ha kommit idag,. jag sag sa mycket fram emot det. Vi skulle ha en underbar helg tillsammans i NYC och det ska bli bra vader ocksa,.
Fick nyligen reda pa att han fortfarande ar i Lulea. Han och alla andra passagerare hade suttit pa planet ner till stockholm nar dom plotsligt medelade att dom inte kunde lyfta pagrund av att ett fonster var trasigt,.
Sa christoffer kan forst komma pa sondag kvall,.
Vill bara grava ner mig i ett hal och ga i dvala i 48 timmar,.
Vill ha dig har nu!

RSS 2.0