Sunset


Sitter uppe på taket på vårat beach house och tittar på solnedgånen. Ni ser en liten bit av atlanten i bakgrunden och en massa fina beach houses. Jag tog med mig datorn, monitorn med sovande babisar, min kamera, försvarets hudsalva (alltid med mig) och det sista svenska godisarna med mig upp och satt där tills det blev mörkt och myggattacken kom. När jag kommer ner till köket kommer mina värd morföräldrar in och har med sig riktig glass med smarrig kolasås-valnötsmix till mig. MUMS!
Mina värdföräldrar har åkt till Atlantic City på en getaway för två nätter och jag har varit med värd morföräldrarna och det har gått bra :) Dom är jättesnälla!
Jag jobbar typ dugnet runt, men fick 2 timmar ledigt under barnens sovstund på dagen för att gå ner till stranden och få färg på min rygg. Musik i öronen och pressa. haha!
Har varit ganska tråkigt under kvällarna än så länge eftersom jag jobbar med sovande barn. Alla andra är såklart ute för dom har semester och jag sitter ensam hemma och försöker hitta ngt bra på tv.
Hannah har födelsedagsfest hemma i Glen Rdige i kväll. Skypade med henne och Tanja igår för att fördriva tiden,. och jag älskar att skypa med dem. jag älskar dem helt enkelt. Kommer bli så svårt när vi ska bryta upp vårat år här.
Tittar på weekendresor till Miami i july för att få in den där snorklingen som inte blev av och everglades som jag också ville åka på, vilket inte heller finns ngn annan stans i denna värld. Och så blir det en grymt kul miami semester igen :)
Planerade att åka till Hawaii i July med Denise, en tjej som jag kom jättebra överens med på au pair skolan första veckan i usa. men jag kommer få ta semester i september i stället. Vill ju fortfarande till Hawaii och det visar sig att en vän ska dit i september på sin resemånad, så jag tänkte följa med henne dit. Vilket passar utmärkt! Så Hawaii i september planerar jag också just nu :) Nice!





WOHOO. jetskii. Grymt kul! Min värdpappa tog med mig en morgon och vi lallade runt och raceade mot varandra. Första gången för mig och nu har jag ont i hela kroppen!


Rebecka leker med min tåliga kamera och tar sötaste självporträttet!


Jag och Rebecka leker i vågorna och vattnet. Dessa dagar har varit underbara och Tyler och Becca har gett mig väldigt mycket glädje. Så kul när du får vara med och upptäcka nya saker tllsammans med dem och dela deras glädje och nyfikenhet.


Rebecca äger så många små söta swim outfits! hihi. hon är såååå söt!


och tyler har såklart en hel del coola outfits. Det är verkligen så. Tyler är cool och Becca är söt. Dessa barn blir uppfostrade flickigt och pojkigt. Becca älskar att testa kläder och gå och visa dem och blir så övernöjd när hon blir kallad söt. Hon får ett kaxigt flin i hela ansiktet. Tyler är otålig, kastar sig in och över saker, älskar trucks and cars och är inte lika petig eller ömtålig.


mils långa stränder,.


Min värdfamilj. Vi är på en liten nöjespark för små kids och tyler och rebecca är alldeles trötta efter tågåkning och truckåkning. Så himla fint foto och fina minnen!


Att se Tyler åka truck:en var bland det bästa under min dag. han var så lycklig och jag kunde inte sluta skratta och le.


Tyler och becca ÄLSKAR vattenmelon och det finns ju inget bättre och godare på stranden.


Värdpappa och Becca. Tyler och mormor. haha. Tyler är så himla lycklig!



Mode tävling!

Har designat en höstklänning på Nelly.se, så om ni gillar den eller bara vill sponsra med en röst. Gör det :)
skrolla ner på sidan som kommer upp och rösta en 5a!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Bild update!


Maria Vid Miami Ink. In Miami of course! :)


Greta <3 South Beach


Jag och Maria vid "90 miles to cuba" också kallas för Amerikas mest sydligaste punkt.



Utsikten från värd farmor och farfars lägenhet med beachen precis nedanför.



Bryant Park med min nya kamera. ÄLSKAR min nya kamera. Canon Powershot s95 som du kan ställa in egen bländare och slutartid. Fortfarande en kompaktkamera men så nära du kan komma en systemkamera. UNDERBAR! och så var den billig i usa också ;)


Kusin Frida i New York Citys Public Library


Crysler building och Grand Cernral Terminal


Grand Central Terminal


Emipre state building of course :)




Long Beach Iland

Här sitter jag på balkongen i bikini och solar i havsbrisen. har just ätit salad och småplockar svenskt godis medans jag lyssnar på partylistan. jag och värdfamiljen har varit ner till stranden som bara ligger en gata bort. Älskar kuststränderna här när dom bara breder ut sig så långt som möjligt. Atalnten är lite kallare än i Miami men efter 5 minuter är du som fisken själv i vattnet och de stora vågorna. Vi tog med en Wakeboard till mig och jisses vad man kan glida på vågorna! så ja, jag hade också en kul lekstund i vattnet.
Becca och Tyler älskar "Ocean" som dom upprepar hela tiden och kan inte få nog av att stå vid brynet och få allt vatten på sig. Vi får se om polen på bakgården kommer vara lika intressant. haha. Vi har gjort sandslott och sprungit runt, letat snäckor och ätit vattenmelon.

Ön vi befinner oss på är ca 1 km bred och ca 3 mil lång. Massor av sommarhus att hyra en vecka i ett fint och lugnt område. Min värdpappa berättade att husen här går på ca 1-2 miljoner dollar så jag har ingen aning om hur mycket det kostar att hyra en vecka?! Väldigt vackra är dom iaf och du har utsikt över Atlanten på ena sidan och viken mellan kusten och ön på andra sidan. Huset är finare än vad vi bor i med massor av fönster som släpper in ljus och en balkong uppe på taket att sitta och sola i under dagen eller titta på stjärnorna på natten.
Här kan jag bo ett tag! ser fram emot när vi sätter igång BBQ:n!

I morgon har min värdpappa lovat att ta mig ut på jet skii vilket jag verkligen ser fram emot och min vattentåliga kamera får visa vad den går för :)

Idag åker min familj hem till sverige igen och jag hoppas det går bra för dom. har varit jätteroligt att ha dem här i usa en vecka.


Tyler har "Ocean" i blicken och kan inte vänta! Dessutom är han hur cool som helst i sin hatt!




Den sötaste ungen på stranden! :)




Kort blogg inlägg

Har haft familjen här i veckan och det har varit jättekul!
Nu åker jag med värdfamiljen till Jersey Shore en vecka på semester. Hoppas ha internet och sol.
kram


Jag och bror Gunnar



Faster njuter av utsikten 20 läskiga våningar upp


Trötta resenärer i Subway.


Hungriga resenärer i Bryant Park äter snabbmat från mitt absoluta favorit ställe - Chipotle
och nej, jag har inga bättre bilder på resenärerna än detta. haha :)


Jersey Shore

Sitter på ett hotellrum vid Jersey Shore (New Jersey´s kust). Barnen sover, min värdpappas son Dylan pluggar och jag håller på att somna. Det regnar ute, så jag hoppas det blir finare väder i morgon för det är, även om det är disigt ute, väldigt vackert och atlanten sträcker ut sig så långt det bara går men långa sandstränder vid kusten.
Jag och värdfamiljen ska tillbringa helgen här för att fira farfars 90 års kalas. Jag kan säga er att den gubben är inte gammal, spelar golf, kör bil och ser inte gammal eller trött ut alls.
Vi åkte i ner i morse. jag vaknade upp kl 8 så jag hann bara sova 4 timmar eftersom vi var ut och firade min 21 års dag igår. Min värdfamilj åker i en bil och jag åker med Dylan som kör en andra bil. Jag tänker att jag ska kunna få sova den timme det tar till vart vi är nu. Men Dylan kan inte sluta prata, kommentera trafiken eller sluta sjunga till alla låtar på radion. Han är 19 år så det är intressant att prata med honom och disskutera usa ur hans ungoms perspektiv men han kunde inte vara tyst 2 min så jag fick ge upp min vila.
Vi kommer ner till Jersey Shore, kör förbi dyra mega villor på stranden och en av dem tillhör familj av Donald Trump där Dylan har barnpassat några gånger, och fick grymt betalt. :)
Iaf. Vi kör upp mot ett stort fint äldreboende lägenhetshus med balkonger som vetter ut mot havet och Dylan kör upp och stannar vid entren. "Ska vi parkera här?" frågar jag. "Nej, Dom parkerar åt oss" säger Dylan och pekar mot en man som kommer emot oss för att ta våran bil och parkera den.
OJJ!! tänke jag. Inte illa att vara pensionär här då. Första gången jag är med om att ngn anställd parkerar din bil så för mig var det ändå ganska coolt. När vi kommer in o lobbyn ser det hotellaktigt ut och en anställd bakom disken hälsar på oss. Vi tar en fin hiss upp till farmor och farfars lägenhet som har en stor balkong mot Atlanten, och en gemensam pool vid havet. Det är VÄLDIGT FINT. Är det så här man bor som gammal i usa så är det ju rena paradiset! Jag ska ta reda på om pensions pengarna från staten räcker eller om man betalar extra.

Haha, och lagom till 90 års kalaset är Tyler jätte exalterad för nu kan han säga "*uck" med ett stort glatt leende varge gång han ser en Truck och Rebecca har lärt sig säga "D*ck" när hon vill ha fram orset "Stick"

I går kväll sammlade jag tjejerna på bakgården och hade lite födelsedagsfirande. Min värdfamilj överraskade mig med en jättecookie kaka med texten "Happy Birthday Gaga" och med ljus på (40 cm i diamenter) och jag fick såklart bära en elmohatt också! haha.
Sedan ringde vi en taxi och fick faktiskt lov att klämma in 6 tjejer i en 4 sätes taxi (inte mer lagligt i usa än i sverige) och begav oss till en grann stad Clifton för att Kalasa på en Club. Bliss Lounge. Där hänger ofta deltagare från Jersey Shore (känd TV-show med fulla ungdommar i ett hus) men denna kväll var det knapert med folk. Gått om utrymme på dansgolvet vilket gjorde att vi hade en grymt kul kväll. Vi fick sällskap med killar som kunde en massa coola rörelser som vi bland annat försökte lära oss och efter halvtid var vi alla tjejer barfota på dansgolvet.
Vi kom in gratis och drinkarna gick på 2 dollar fram till midnatt. Så vi fetsade under 10 dollar med taxi. Mycket bra pris! Billgare än att ta bussen från nyc och tillbaka :) Så vi kommer återkomma på spnska kvällarna, då det är mycket mer folk och mycket mer latin danser!! Hade en riktigt rolig kväll med tjejerna <3
Åh, jag älskar mitt liv här! haha. Vill inte stanna kvar ett år till, men vart annars har du alla vänner som bor nära och alla är totalt lediga för att hitta på ngt roligt/resa VARGE kväll och helg? :)

Nu ska jag försöka sova! puss och kram!






Jag och Kristina


åh nej!


äsch, det gör inget, vi kan göra ett utbyte!




Veckan efter

Eftersom jag mötte så mycket folk på hostlet så var det inte så konstigt att möta folk som skulle upp till NYC efter Miami. Mer annourlunda var dock att träffa en kille från London som var född i sverige. Så jag erbjöd mig såklart att vara guide i nyc när han och hans vän skulle dit. Så jag mötte upp dem lördag, tog med dem till Time Square, The library, Central terminal, fifth ave och Central Park. och såklart Chipotle (mexicansk snabbmat) som icket förvånandsvärt tilltalade dom. Och eftersom en burrito väger mer än ett kilo (typ? haha) kastar sig killarna in maten med belåtenhet. Det roligaste var dock när vi kommer in till Nike Store och en svart kille som jobbar där tittar på oss fundersamt. (förlåt för allt vita och svarta människor, men det känns mer okej här i usa och det är så mycket lättare att beskriva situationer, som denna. och du själv kan få kommentar som " Hi White chick!")
Iaf, han frågar oss hur vi tre möttes, eller om vi var vänner? vilket är en lite udda fråga av en anställd person du just mött. Men då inser jag såklart att det inte är så vanligt att se en vit tjej ha sällskap med två mörka killar. Och jag uppmärksammar fler fundersamma blickar den dagen. Nej, det är inte så ofta som jag heller ser svarta och vita människor hänga ihop vilket med på dagens samhälle jag trodde skulle vara mer öppet och synligt.
Men jag hade det väldigt trevligt och fick såklart en gratis gudining av London när jag besöker.

Cyndi ringer när jag är i NYC på lördagen och säger att jag är inbjuden till hennes värdbarns Bat Mitzva. Så jag säger hej då till britterna och åker hem med bussen,. slänger på mig lite finare kläder och åker till Glen Ridge Country Club (som jag precis hörde kostar 10.000 dollar om året för en familj. What? Många rika städer har dessa clubbar för rikare familjer och har faciliteter som pool, tennisbanor, golf, restuarang och gym.
Country cluben har såklart utsikt över nyc, vilket man dock kan se från min gata också men inte lika bra. Och det var fint men inte överdrivet fint där. Bat mitzva tjejen var 14 år och denna kvälls festlighet var främst för henne och hennes vänner. Sjäva cermonin hade dom haft tidigare på dagen, men den hann jag tyvärr inte till.
Så det var 70 13-14 åringar där. Tjejer i clubblåsor och höga klackar och killar i kostym. Och jag blev lite chockad för dessa barn är ju så små och dom kunde dessutom gå i dessa höga klackar som endel var högre än mina!
Det var högstadie disco känsla, men jag och Cyndi hade det roligt iaf. lite dans, god mat och så använde vi nöjet "fotobås" som dom hade hyrt in. När jag var klar med puberterts invasionen drog jag till Town Pub och mötte upp med tjejerna.

Idag har det varit 36 grader varmt!! ooh. Tjejerna kom över och vi lekte med kidsen, åt vattenmelon och lekte med vatten. I går talade min värdmamam om för mig att jag måste åka med dem på deras semester till Jersey Shore sista helgen min familj är här. jag får 2 dagar extra att ta ledigt under veckan så det blir egentligen bara 2 kvällar jag missar med dem. men iaf. Det kändes surt. Förväntade mig faktiskt inte att mina underbara värdbarn skulle få mig att må mycket bättre när jag plocka upp dem från sovstunden. För varje dag tycker jag om dem mer och mer och jag trodde inte att två små främmande barn skulle betyda så mycket för mig. Det kommer bli svårt att lämna dem om ett halvår.

I morgon blir jag 21 och ännu en gång myndig för alcohol. Inte så ofta man får känna den ungdomskänslan så det är väl bara att ta åt sig :) Blir nog att gå på club i grann staden.

Försöker skicka över värmebörjan till sverige medans jag lyssnar in Miami party musiken <3


MIAMI

Woho! finally! haha :)

Vi åke till Miami när det var hip hop vecka och Memorail Day weekend (Memorial day är en högtidsdag i usa)
Trodde det skulle bli riktigt bra såklart. Det var packat på Ocean Drive (festgatan) och bara (förlåt) svarta hip hopare. Hörde att alla vita människor åker Key West istället denna weekend (annan semesterort i närheten)
Så det var en intressant upplevelse att vara nästan den enda vita människan på South Beach. En blandning av den "söndra gästfriheten" (Jämfört med NYC är människor i södern, tex New Orleans mycket mer öppna för att prata med vem som helst) och läskiga människor som försökte få din uppmärksamhet genom att ta tag i din hand, gjorde mig väldigt obekväm och jag skulle ALDRIG gått där själv. 2 poliser blev bestjutna ngra block ifrån oss och gatan var avspärrad i dagar. Inte säkraste stället kan jag säga er. Dagarna efter denna weekend lugnade det ner sig lite och det var mycket skönare! Men Lil wayne var där och en hel del coola dyra färgglada bilar med däck med mer än 20 tum i diamter.

Vi började iaf vår första kväll med att gå ut på ocean drive för att clubba och blev såklart rånade. Eftersom jag och Maria hade våra tillbehörigheter i samma väska och ngn tog denna blev vi av med kamera, telefon, kort och kontanter. Oerhört surt, men vad kunde vi göra, det var bara att hålla upp stämmningen och fortsätta våran semester. Ja hade kvar kontanter och Maria hade sitt svenska betalkort. Även om vi inte kunde åka på ngra tours så överlevde vi. Key West snorkeling tour hade vi beställt innan så det åkte vi på. Att Snorkla i usa:s enda levande rev var det jag sett fram emot mest!! Men när vi anländer till Key West så ÖSregnar det, vilket är första dagen på flera månader. IN YOUR FACE! Så det blev ingen snorkeling. well well. Vi hade det jättemysigt i Key west i sällskap med en tjej från Washington D.C och en tjej från Sweizch. Från Key west är det bara 90 miles till Kuba vilket gav en skön influense till Key West. Cigarr shops, live music, bars och små shops. Väldigt mysigt!

Stranden i Miami var underbar, några kilometer lång och bara underbar sand!! Såklart en hel del folk, men det var bara kul. Så vi låg på stranden i 3 dagar och fick en bra bränna ;)

Jag kom ju såklart inte in på alla ställen efetrsom jag är under 21, men allt går och jag var ut och festade 2 gånger. Nikki Beach på Söndag var suverän med VIP pass! En promotor kom in på hostel och vi betalade bara 10 dollar för inträde med VIP. UNDERBART! Underbart ställe! Hela hostlet var där och alla nya vänner, så det var grymt! Vi Bodde på Jazz on South beach hostel och det fanns inget att klaga på. Inget stort fest hostel, men det är såklart bara ungdommar och alcohol. Väldigt mysigt och två block från beachen. Så grymt kul, träffade en massa underbart folk där. Tyskar, norskar, costa rica, frankrike, usa, kina, england. efter 5 dagar har man nya vänner i hela världen. Så vart ska jag resa nästa gång? ;)
JA,  DET VAR HELT UNDERBART ROLIGT!! Tack Maria för en oförglömlig Semester ;) <3
Funderar på att åka ner igen för att få den där snorklingen och ha lite mer kul. Flyget går bara på ca 1500 kr rundtur och tar bara 3 timmar.

När jag kommer hem är jag DÖD. Har varit uppe sent alla nätter, solsting och inte ätit spec mycket eftersom solen tar på en så mycket. haha. Var trött i 3 dagar,. men insåg att jag nog var sjuk istället för trött eftersom jag hade både huvudvärk och halsont.
Längtar tillbaka!

http://www.youtube.com/watch?v=EPo5wWmKEaI&list=PL9651BA39037A88B4

Även om vi blev bestulna har jag kort från människorna jag mötte där och min underbara au pair Cyndi som jag mötte upp för två dagar ;)


MIAMI BEACH


OCEAN DRIVE


MIAMI


THE KEYS














<3


RSS 2.0