Sjuk igen!



Åhh! det är frustrerande att vara sjuk för tredje gången man är här!
Är förskyld,. blää!
I helgen var vi till ikea, jag åt faktiskt inte köttbullar utan en SUVERÄNT god lax. mums!
Fick dock smaka en köttbulle med potatismos och lingon och det var en härlig minnesåterkallare.
Dock är svenska köttbullar (läs fabriksgjorda) grymt tråkiga. Italienska köttbullar = mycket mycket goda!
haha. Åt Ikeas (ej goda) frysta (upptinade) köttbullar med pasta här om dagen. Sprutade som vanligt på Heinz tomatketchup och får höra av värdmamman: "Du är den första jag ser som äter ketchup till pasta"
Jasså? I svergie äter vi ju ketchup till allt :) Felix betalar säkert Italienarna för att inte komma till sverige och ta deras pasta kunder med sin italienska pastasås. haha! Föressten har Felix ett bra urval själv av pastasåser,.men vi gillar ketchup :) Sveriges matvanor känns ganska tråkiga jämfört med övriga europa, inte jämfört med Nord Amerika! Kanske jämfört med Nord Amerika i alla fall för dom har all mat. Kina, Japan, Italien, Frankrike, syd amerika, tyskt. allt :) Det roliga är att Sverige är det enda ställe där Turkarna har godkänts som pizzabagare.


Och vad är typiskt svensk mat?
Tråkiga svenska köttbullar med brunsås och lingon?
neutral okryddad (Falu)korv?
äcklig sill?
Illaluktande surströmming?


Nu går jag på hårt här. haha. Sorry Sweden!
Söndags var det mys hos hannah med Solsidan, HipHip, Eurotrip och Sex and The City. två sjuklingar snörvlandes framför hennes datorskärm. haha! :)
Såg att man skulle varit på time square istället! bilder av en naken cowboy med gitarr och boots har ploppat upp från alla au pairer som var där i helgen ;)
Nu hoppas jag på att prata med min älskling på skype.
Godmorgon!

Cultural Care Au Pair

Jag kom i takt med Caltural Care Au Pair för att dom är bland dom största på marknaden så dom hade faktiskt ett "Intresse möte" och en tidigare au pair som jobbade för dem i Luleå. Dels så poppar deras  hemsida upp bland de första när du söker på Google :)
Den tidigare Au Pairen på mötet berättade om jobbet som au pair och vi fick fråga frågor. Sedan gjorde vi en engelsk intervju.
Jag gick på mötet i Maj och gjorde klar ansökan under sommaren och Skickade in den i Sempember.
Under den tiden hade jag bra kontakt med Cultural Care i Sverige. Dom var väldigt trevliga/glada/positiva och hjälpsamma. Jag fick all information jag behövde om vad som skulle göras härnäst och allt om ambassaden via brev.
Jag behövde inte vara orolig eller göra research själv, vilket känndes väldigt skönt.
När jag hade försenade flyg mot USA och fick stanna en natt i tyskland var dom hjälpsamma och omtänksamma och ringde till Au Pair skolan för att berätta om min försening..
Jag har haft en väldigt bra "relation" med Cutural Care än så länge och Victoria Svensson som är den person jag haft som kontaktperson på Cultural Care Sverige är en superhärlig tjej!
Har hört andra au pairer som pratat med mindre trevliga människor på Cultural Care och inte alls tyckt om deras service.
Cultural Cares Au Pair skola eller som det så fint låter "Bo i Collage" lät finare och såg finare ut på bilderna än vad det var i verkligheten. Vi var ca 100 elever och det är bara ni på skolan. Lärarna var superhärliga och eleverna mindre entusiastiska. Många ämnen är tråkiga och det känns som att du redan vet det mesta. Men alla Au Pair företag har denna Au Pair skola i USA med ungefär samma innehåll. Vi sov 2-3 personer i samma rum. Ofta bor man med personer som har värdfamiljerna nära varandra. Torsdag kväll är det guidning med buss i NYC.
Du kommer dit på måndag och åker till värdfamiljerna på Fredag. Väldigt bra tillfälle att lära känna nya vänner!
Våran Current Local Childcare Coordinator (LCC) är en kvinna som vi träffar en gång varje månad. Det är henne vi ska vända oss till om vi har frågor eller behöver hjälp/medling. Eller bara någon att prata med. Hon är helt okej, men har inte haft erfarenhet som värdfamilj eller Au Pair tidigare.
Jag har inte haft några problem hittils så jag vet inte hur Cultural Care agerar vid såna tillfällen. Jag har hört att det inte alltid är så bra. En värdfamilj i stan som min vän T bor med är inte bra alls. Dom har haft 5 Au Pairer på ett år!! Hon kom just hit efter att ha flyttat från en annan familj hon inte trivdes med, men hon har bestämt sig för att klara av de sista 7 månaderna och inte söka en ny familj igen. Det tar så mycket energi att för det första bestämma sig för att ta risken att söka en ny familj (du kanske inte ens hittar en på tiden av två veckor och får då åka hem) Energin det tar att flytta från ett ställe där du fått vänner och stadgat sig för att packa ner alla saker och flytta till en ny familj, nytt ställe, nya människor igen.
Så det sämsta jag hittils sett är att värdfamiljer som inte borde få vara kvar i programmet fortfarande är det och fortfarande kommer matchas med förväntansfulla Au Pairer,.
Har också insett när jag kommit hit och pratat med Au Pairer från andra organisationer att Cultural Care är mycket dyrare att åka med jämfört med andra.
Au Pair Amerika är visst mycket billigare och inkluderar det samma vad jag har förstått. Andra organisationer verkar inte heller ge samma service som Cultural Care Så det är värt att kolla upp.
Alla organisationer har säkert bristningar och positiva saker som väger upp. Detta är min erfarenhet än så länge och jag tycker verkligen du ska åka som Au Pair vilken organisation du än väljer!

Snowday again!

Snöade mer igår. Verkar visst vara rekordmängd i januari. För mig gör det inte så mycket,.
Så jag tog en promenad till gymmet idag. Tar ca 30 min att gå. Hade varit skönare med bil, men jag är inte försäkrad för familjens bilar än. Hoppas jag blir det snart! De flesta amerikanare tänker inte ens tanken på att gå 30 min. Bilen tar dom till nästa gata. Men jag vill inte förlora mitt "promenad förstånd" genom att ta bilen överallt, även fast det är grymt skönt. Spec nu när det är vinter och jag hade sluppit blivit blöt om skorna och gena genom knähöga snömassor för att alla gångvägar inte är plogade än,. men jag klagar inte! Och eftersom det är snödag så är de flesta hemma från jobbet (För du vet, åker du till jobbet och hamnar i en olycka kan du ju stämma din arbetsgivare som inte gav dig ledigt) haha! Och eftersom Amerika är ett lite mer trevligare land än sverige (när det gäller att hälsa på människor du inte känner) så är det två snöskottande personer som säger "hello" och "goodmorning" med ett leende på min vä till gymmet. Och jag blir alltid lika förvånad,. :)
Och jag Älskar min Ipod Nano med touch screen jag fick av värdfamiljen i julklapp! Perfekt att lyssna på när jag tränar, liten smidig och den har stegräknare och jag ska nog köpa ett par Nike skor så jag kan ansluta dem till min träningsinfo! :) Och den är grön. Finfin!

Just nu efter träning dusch och vila hör jag värdmamman busa med barnen en trappa ner. Jag ska försöka ringa hem till min familj i Sverige på skype,. om dom svarar. Jag hoppas min lille lillebror Arvid är vaken för jag vill jättegärna prata med honom! Ska försöka ringa genom skype till hemtelefonen i min och Chirstogffers lägenhet och se om min älskling svarar.
Jag har ingen hemlängtan såpass att jag tänker "jag önskade jag var hemma".
Det enda jag saknar mycket är min pojkvän, men det är bara ngn gång i veckan när jag pratar med honom eller när jag känner mig nere som jag tänker och saknar mycket. Och så saknar jag Arvid ganska mycket också. Jag vill busa med honom, höra honom skratta och känna hans armar krama om mig.
Sen kan jag sakna att bara vara i Luleå stad. Allt är så nära och det tar inte hela dagen att hinna gå i 5 affärer för att shoppa. Eller att bara prata enkel svenska och slippa tänka på om jag säger rätt.
Efter två månader hade jag hoppats komma längre med mina språkkunskaper. Jämfört med när jag kom hit då jag knappt fick fram någonting för att jag inte var van att prata så fungerar det bättre nu såklart. Vissa dagar känner jag mig kung på att prata engelska, andra dagar blir det bara fel, och jag blir orolig för att dom tror att jag är oförskämd när jag inte får fram allting och inte pratar så mycket.
Det är alltid mycket lättare att prata engelska med de andra au pairerna eftersom dom inte har lika mycket förväntingar på en. Och när jag var med värdmamman och värdbarnen på Ranchen i julas och träffade andra äldre barn. Dom har inte alla fördommar än mot folk som inte kan prata deras språk ordentligt. :)

Nu när jag har varit här i två månader så har jag gått igenom allt nytt. plus att det är vinter så det börjar kännas lite tråkigare,. Jobbar under veckorna. slutar 7 på kvällen så är jag inte för trött blir det gym, eller hitta på ngt med en vän. På helgerna försöker vi hitta på ngt kul,. finns dock inte så mycket att upptäcka under helgerna när det är vinter än i Sverige. Blir ofta, middag/Fik, Bio, Bowling, shopping,. I helgen ska jag vara barnvakt igen så Det blir nog vin och ostkväll med några andra au pairer! :)
Just nu ser jag fram emot New Orleans om två veckor, Au Pair weekend course på Silverbay (för att ta högskolepoäng) i March och sen kommer Christoffer i April. Inte så länge kvar :)

Nu får jag avsluta för idag. Borde blogga oftare så det inte blir så lång text! Haha. Klagar alltid på det, jag vet. Men jag börjar utan tanke på någonting och slutar alltid med för mycket.
Hoppas ni har det bra i Sverige och inte har för kallt.
Kramar



Metropolitan Museum

Besökte Metropolitan Museum på Manhattan i helgen men två vänner.
Brukar inte vara alltför intresserad av mumier, målningar och statyer från världens hörn..
Men just nu är det vinter och förbannat kallt mellan skyskraorna. Om du vill åka till NYC, åk inte på vintern! Fasen, det är (nästan) inget kul alls att huttra och huka för att skydda sig mot vinden även om du är i denna stad.
Museet fann mitt intresse direkt när det visade sig att det fanns en avdelning med Modern Art och möbeldesign.
Det lockade mina tankar om att bli möbel/industridesigner ännu mer! :)
Jag har lagt upp lite bilder,. för er kanske det är tråkiga möbler, men det finns så mycket innovation och inspiration i dem. Former och gestaltningar man inte kunnat tänka sig!

Det som också var mycket intressant var den guidade turen vi tog på museet. En kvinna som berättade om några utvalda föremål och jag insåg att saker på museum ser på första anblicken väldigt tråkiga ut. Det är inte förrän du får veta lite mer om föremålet (som bakgrund, redskap, tid och tillvägagångssätt) som du inser varför det står på ett speciellt museum :) Haha. Det kanske är uppenbart, men hur många gånger går man inte förbi till synes fullkomligt tråkiga saker!
I alla fall så fick vi lära oss lite skillnad mellan grekiska och romerska statyer (Staty som staty tänkte jag,. Grek och Romerskt är väl samma sak?) Men jag älskar att lära mig nya saker och fann denna kunskap nyttig :)
Tittade också på en Afrikansk staty och vad meningen var med alla detaljer på den. Fick lära oss lite om målade familjeporträtt från 1800 talet. Detta tycker jag är ett spec intressant ämne, för jag finner många tavlor förvirrande. Är det inte bara en till jäkla tavla som ser ut som alla andra? Tänker jag. Men icke verkar det som!
När guiden berättade mer om hur konstnären målade, vad denne ville åstadkomma i bilden och vad denne valt som porträtt blev det genast som att en glimt av taveluniversum öppnade sig. haha!

Så ibland kan det vara förvånande intressant att gå på Museum, och nästa gång blir det guidad tur!

Sedan for vi uptown till Harlem. Mötte två andra au pair tjejer. Tog en drink och försökte förstå Amerikansk fotboll :) Inte så lyckat! Det visade sig att den brasilianska au pairen tyckte om att sjunga så hon sjöng för oss. Jag fick tårar i ögonen när hon sjöng en känd balad. Jag har aldrig suttit så nära en person som kan sjunga bra. Det är något helt annat än att se Idol på tv. Nästa gång ska hon få sjunga opera för mig! :)

Ett otroligt kallt Time Square, och därför folktomt vilket är skönt!



Jag och Tanja!




Sara, Jag och Tanja utanför Metropolitan




Bland mina favoriter. Älskar att en mjuk dyna kan se så hård ut.

Min Absoluta favorit! Har aldrig skådat en sådan vacker "soffa"



Den här såg ju bekant ut tänkte jag när jag såg den. Såklart! Svensk design!


American light!

haha! Glömde berätta ngt som Sofie var med om i veckan!
Americanarna är ju All into light stuff.
Så Sofie blev ombedd av sin värdmamma att baka cupcakes eftersom mamman var på diet (?)
Det var färdigt pulver i förpackningen så hon behvöde bara blanda det med ägg och mjölk. Eller?
Sofies värdmamma sa "Blanda med Pepsi Light, det är mindre calorier,".

What? ja, det gick utmärkt och jag hoppas mamman är glad för sina sockriga cupcakes med artifiella ämnen och No Protein, But less calories! Önskar henne lycka till med sin viktnedgång.

Kanske något vi ska ta efter i Sverige?

Let's go Light this year!



Dock var detta ett mycket bra jobb! :)

Fortfarande snö.

Jag hade velat få bort snön! Den första dagen den snöar är det mysigt och lite kaosigt. Men jag ville slippa den svenska vintern och mörkret. Här börjar det först mörkna vid 5 vilket är mycket bättre och så är i och för sig temperatruren på ca 0 C. Så det är bättre! Men jag vill ha sommar, jag vill ha sommar när jag går runt i NYC, jag vill  gå ut med barnen till parken och åka till beachen. Picnic i parken och utforskning av landet med solbrillorna på!
Men jag får åtminstone vänta 2 månader till innan det blir mer än 10 grader. Vilket fortfarande är bättre än Norrbotten :)

Jag har pratat med Christoffer och han ska koma hit i April! Längtar en massa!
Min Kära faster Ulrika, min bror Gunnar och kusin Frida kommer i Juni.
Christoffer dyker upp i höst och min söta vän Madde! :)

I januari ska jag beta av Boston en dag och i Februari en weekend i New Orleans. Det är ganska långt till New Orleans, men jag har hittat en vän där, som senare ska komma och hälsa på mig och vi tänkte planera våran sista månad tillsammans!
Mina värdföräldrar har varmt rekommenderat New Orleans. Franska kvarter och mycket live musik. Det låter ypperligt charmigt! :)

I veckan har jag varit lite sjuk. Fått ngt virus som tömt min kropp på energi. Har dock jobbat mig igenom det. Tagit nap när kidsen gjort det och ställt in våran dagliga utomhus aktivitet. Tittat igenom dom två första twilight filmerna och somnat.

Förra helgen var vi till Cheesecake factory igen. Hörde att en cheesecake är 1000 calorier? :O Bäst att passa sig!
Det mest jobbiga USA just nu är att dom inte kan dela notan när du är flera stycken och äter. Plus att dom lägger på dricks och skatter, så i slutändad är det inte samma skatt och dricks för alla beroende på hur mycket maten kostade som man åt. Så det tog oss säkert 30 min att räkna hit och dit vad det kostar för alla. Pinsamt och väldigt tröttsamt! Men jag hade dock väldigt trevligt med vårat tjejgäng.
Lördag bestämde vi oss för att utforska SoHo lite mer. ett område på Manhattan som är mindre "turistigt" och mer mysigt. Tyckte väldigt bra om det! Alla affärer finns inom räckhåll och andra mer personliga och inte lika kända butiquer ;) Endel ställde ut konst på gatorna och atmosfären var charmig och mysig.
Nästa gång jag ska shoppa blir det SoHo.
Söndag vaknar jag kl 8 på morgonen för att ha möte med våran LCC (kontaktperson som vi ska träffa en gång i månaden) Vi träffas på TickTock Dinner och även fast jag redan ätit frukost blev jag sugen på vofflor med jordgubbar, grädde och sirap för 10 dollar. Onödigt i alla kategorier.
Jag och Sofie kickade loss en klass med Kick box på gymmet (Har fortfarande grym träningsvärk) och sedan kände jag bacillerna frodas och jag blev oerhört trött.
Var också och körde med min värdpappa på The Highway. Inte så farligt som jag tänkt mig och farten är ca 90-100 km/h. Det mest härliga var att jag körde själv till gymmet sen! Så nu kör jag officiellt själv här. haha!
Jag vet,. tar typ två månader och två övningsturer innan jag gör det och för andra en dag och ingen övning. Men jag kände att jag behövde det och jag är glad för det. Känns mycket mer fritt att ha tillgång till bil och köra den själv. Alla andra au pairer kör hela tiden och jag är glad att nu kunna erbjuda en bil när vi behöver åka ngn stans.

I helgen blir det bowling och förhoppningsvis skridskor. Bowling för tredje gången på 2 månader,. börjar bli lite drygt. Ska försöka hålla mig ifrån det ett tag framöver, Men det är kul att åka iväg med tjejerna också!

Nu tycker jag att min bacillinvasion får vara över och jag planerar spinning på gymmet idag.
Bye bye cheescake!

Kram på er!

2 åringar är bra värdbarn! :)

Det var nyss det var söndag och jag kände att en jobbig jobbvecka var framför mig,. inte för att mitt arbete på något sätt är jobbigt, men det är ju ändå arbete :)
Mitt jobb är bland det lättaste. När jag ansökte som au pair hoppades jag på en familj med äldre barn mellan 4-6 år.
Med den åldersgruppen är det roligare att leka. Spela fotboll, åka pulka, spela spel m.m. Plus att au pairerna som har den åldergruppen jobbar mindre på veckodagarna för att barnen går i skolan.
Men jag har ändrat mig på den punkten. Kanske beror det på att jag har en sån bra familj eller att det är många äldre barn som lärt sig bli bortskämda. Ja det bror nog helt och hållet på vad det är för barn och familj, men jag känner mig väldigt glad för dom två underbara barn jag har på nästan 2 år.
Jag bestämmer vart dom ska gå, jag bestämmer vad dom ska äta och sova. Dom är lätta att hålla sysslosatta. Och eftersom jag jobbar så mycket underveckan slipper jag jobba under helgen.
Jag vet inte hur andra barn är,. men det låter som riktigt bra barn det här. haha :D
Dom kan inte heller prata än, förutom ett par ord som Apple, Car, Dog, Duck. Dom kan också en "mening" som låter : We ishi Vilket betyer: Where is she.
Att dom inte kan prata än finner jag både negativt och positivt. Positivt för att dom inte kan säga och med gnälliga ord beskriva vad dom vill ha/inte vill ha Vilket äldre barn kan. Nu menar jag inte att det är bra att dom inte kan prata, utan skönt att dom inte har förmågan att tjata verbalt än :)
Dels är det negativt för att dom skriker istället för att prata. Vill dom ha ett äpple försöker dom med gnälliga ljud konversera med mig. Det tar ett tag innan man lär känna deras gnäll/skrik och förstå vad det betyder :)
Rebecca kan skaka på huvudet för att säga nej och dom både ler när dom menar ja. haha :P
Dom är super super söta och jag är så glad att jag träffat dem!

Haha! I dag var vi ute och jag skottade lite snö med en skyffel. Så jag lät Rebecca sitta i skyffeln medans jag puttade fram och tillbaka.  Eftersom dom är två blir det gnäll direkt när den ena får göra ngt med inte den andra. Dom vill göra saker nu på en gång och ngt som väntetid existerar inte. Då var det bara att klämma in Tyler också i skyffeln och dom älskade att bli puttade och skuffade!

Har i veckan gjort klart min Amerikanska drömkarta!
Inser att Amerika är stort och att jag kanske inte hinner med allt jag vill göra i år. men jag har lagt ut de städer och platser jag finner mest attraktiva!

Nu väntar en helg med NYC, middag, och skridskor!

Kram på er!


Lapparna längst till höger är inte vatten och hav jag vill besöka utan mina mål med resan :)





Rebecca har ätit upp sin yogurt by her self! :)


Sittande i snöskyffel! jaaa! :D
(Min värdmammas designkollegor på företaget har utsett Tylers typ av mössa till nästa års heta modeplagg för både vuxna och barn)


Liten skyffel rymmer små barn!

Bilder!

Min Gata!
Beer pong! klassiskt collage spel. Jag och min teamkamrat Hannah till höger förlorade
även om vi var entusiastiska i början! :)
Sofie, Kristina och Hannah
Tacokväll hos mig!
TILL MIN KUSIN FRIDA! in your face ;)

Härlig helg!

Avslutar min dag med att sitta i soffan och se dokumentären om Mc'donalds historia.
- Loggan är mer känd än kristna korset.

Helgen har varit bra riktigt bra. Om helgen gick fort hemma i Luleå så går den dubbelt så fort här.
Varje söndag så måste jag fråga mig själv om det egentligen är lördag?
Men veckorna går också fort. Allt går fort. Så jag är snart hemma igen :) Har redan börjat tänka på hur det kommer kännas när jag avslutat mitt år. haha.
Jag har haft tacoevening här i helgen med 10 gäster och två sovande toddlers upstairs. Det gick bra :)
Har jobbat mer än 45 timar i veckan, vilket inte är tillåtet (borde jag skriva det här? haha) Men dom har frågat mig om det gick bra för dom ville gå ut. Jag får extra bra betalt, ungarna sover och jag får bjuda in ett gäng hungriga vänner. Kanon!
Dagen efter körde jag och Sofie hårdträning på gymmet. Bjöd in Eric och Hannah på tacorester. Fy fasen så gott det är! Och avslutade sen med filmen "Little Fockers" De två tidigare filmerna på svenska hette "Släkten är värst" och "Familjen är värre". Tredje filmen var rolig. inte super bra men jag skrattade ganska mycket. Dom är ju så pinsamt roliga :)

Idag har jag haft en slö dag. Har inte varit den bästa au pairen idag. Trööt och inte varit så deltagande med kidsen. Har lite dåligt samvete. Ska försöka göra bättre i morgon. Tur att inte tvillingarna märker ngt, eller har förmågan att säga att jag var mindre rolig idag :)
Gjorde dock en tacopaj av helgens rester. MUMS!

Fick en jättefin och peppande text av min pojkvän Christoffer
"Tiden går fort, snart har det gått 4 månader,
sen 8 och sen är du hemma igen. Så ta vara på tiden där borta. 
Året kommer du komma ihåg resten av ditt liv som ett av
dom snabbaste, men även roligaste åren"

Tack Christoffer
Jag Älskar dig!

Börjat planera mitt år!


Hade sovmorgon idag och vaknar av att Hannah skickar ett sms till mig.
"Känner du för att ta en promenad i det fina värdet?"
Fint väder? tänker jag. Kikar ut genom fönstret och ser ingen sol,. ser dock att puffiga snöflingor öser ner från himmelen. Så det snöar igen..men inte lika ovädrigt som sist. tur det :)
Jag och Hannah begav oss iaf på en promenad i det mysiga vackra området!

Vi var igår till Target med Eric och handlade sånt där man behöver till ganska bra priser!
Inhandlade en bikini som jag ska ha när jag simmar på gymmet.. behöver dock en simmössa också. haha.
Jag handlade också en stor karta över Amerika där jag ska dutta in mina mål och drömplatser att besöka. Motivations karta. Har redan sett Hannahs så jag bestämde mig för att pyssla lite jag också :)
Så när jag kom hem och vecklade ut kartan på vardagsrumsgolvet på kvällen kommer mina värdföräldrar och sätter sig med mig. Vi satt i två timmar och pratade om olika ställen, vart dom varit och vilka platser som var värda ett besök. Det var mycket trevligt och jag uppskattade det!
Så jag har ett hum om vart jag vill åka och vilka städer som bör besökas i år.
Min sista månad som är en resemånad har jag planerat att åka på en färdig tur vid västkusten i 14 dagar.
Vilket inkluderar
* Las Vegas
*San Francisco
*Los Angeles
*Gran Canyon national park
*Yosemit national park
*San Diego

plus lite till! :D

Sedan Vill jag åka en vecka och hälsa på före detta au pairen Claudia som bor i Argentina. (Aug-Sep)
Vill också åka till Florida, Miami, Bahamas (!)
Denver, New Orlands

Och städerna/platser i närheten av NY,
Washington DC
Philadephia
Niagara waterfall
Boston

Och igenom au pair pogramet måste man också ta collage kurser på 6 credits (75 h)
Antingen kan du läsa kurser på det vanliga collagen eller så kan du ta au pair weekend kurser på annat ort.
Hade velat läsa Industri Design, Inrednings Design eller Franska. Så vi ska se vad det blir ;)

Ikväll har jag blivit inbjuden till en amerikansk tjej som jag träffade på Nyår hos Hannah. Så vi ska käka middag och ha det trevligt med nyårs gänget!
Lördag ska jag ha tacoevening hos mig och vara barnvakt samtidigt!
Föräldrarna ska på annat och jag får bjuda in några vänner och käka massor av tacos och Cyndi från mexico ska göra guacamole! GOTT!
Söndag är inget stämplat, förhoppningsvis åker jag och Sofie in till Soho (NYC) och kikar i vintage butiker och går på jazzclubb! :)

Så helgen låter spännande. Min familj är toppen. Barnen är underbara. Au pairerna är söta och roliga.
Jag trivs :)

Ses snart igen!
puss och kram!




Handlade boots på Zara, Tycker dom är skitsnygga,. men det är ganska hög klack så jag är rädd för att jag inte kommer använda dom så mycket. Min det är min stil. Älskar färgen på skinnet!



Jag i ett soligt stockholm mitt på Manhattan! (Café FIKA)


Saint Patrick's Cathedral mitt på Manhattan. Påminner om Notrde-Dame I Paris.
Vi tände ljus och myste till amerikansk gudtjänst.


Väldigt vackert och coolt mitt bland skyskraporna (Färdig 1878)


Dom två över är inte mina bilder ;)


Hannah på promenad genom stan. Är så vackert här i Glen Ridge!

New Year's eve in New Jersey

Det krångliga är att ju längre tid det går sen jag bloggade, ju mer glömmer jag bort och ju mer svårare blir det att få ihop ett någorlunda lagom långt inlägg.
En av orsakerna är att jag, värdmamman och barnen har varit på en 4 dagars trip till en ranch i norra NY. Mitt i skogen. Det är timmerstugor med snö och brasa i lobbyn med uppstoppade björnar och rådjur ovanför. Amerikanska landsbyggden ;)

Värdmamman såg en björnunge för första gången i sitt liv när vi närmade oss ranchen. Roligt att jag måste komma till andra sidan jorden för att nästan se en, när jag varit på så många björnsafaris med familjen i norrlandsskogarna hemma!

Vi red på hästar, åkte skridskor och lärde en nyfunnen vän Matthew (10 år) att stå på skridskor och ta sina första skär. (i hans ögon var jag kung på skridskor;) ) körde skoter som dock var "turistskoter", ganska tråkigt att köra på ett led efter alla andra i 40 km/h,. men jag fick känna lukten och hemmakänslan.! Det var så kul när jag berättade för värdmamman om att det påminde om sverige att känna "the gasolin smell". Det lät som om det var den lukten som utmärkte sverige, så hon skrattade!
Det var väldigt mysigt. utan tv och mobil. Vi försökte få ut barnen i snön med det var inte så populärt och det var ganska kallt och blåsigt. -10 som mest kanske :)
Det tog fyra timmar att köra dit så jag och värdmamman pratade om allt möjligt. Religion, hennes karriärväg och vad hon gjorde den 11 sep 2001. Både hon och värdpappan är så intressanta att prata med!


Sen var det Nyår!
Hade varit kul att vara på Time Squere, men vi hade dock snöstorm i början av veckan vilket resulterade i minst 50 cm snö på en gång. Det resulterade i att NYC var lite kaos. inga sopbilar kunde tex hämta upp soporna i staden måndag morgon, så det har legat och ligger fortfarande stora sopberg mitt på gatorna!
Dessutom befarade jag att Time Squere skulle vara kallt och proppat med människor,. och har du ingen stans att sova i stan sen så kan det bli problem att ta sig där i från också.
Så jag var på hemmafest hos Hannah, en au pair ett block i från och åt och festade in det nya året.
Det var grymt trevligt! Tittade på Time Squere på klockslaget via direktsänding i TV:n och vi var glada för att stå inomhus och se allt istället! Tack så hemskt mycket för maten och det trevliga sällskapet!
Året börjar alltid så nyttigt med hangover, film och pizza dagen efter!


Idag var jag Sofie och hennes vän I NYC, var in i Saint Patrick's Cathedral som var färdig i slutet av 1800 talet. Vi tände ljus, jag tänkte på mina nära, kära och döda. Lyssnade på gudtjänsten och myste innan vi begav oss ut bland skyskraporna, folket och bilarna igen.
Fikade på ett svenskt café FIKA, Stod lite saker på svenska och den fanns "bonnkakor" och lite så. Kassören pratade inte svenska och cafét hade bara 10 platser. Vi var dom enda svenskarna Men Stockholm brydde iaf en vägg och det var mysigt! :)
I veckan hoppas jag på tacokväll med au pairerna, filmen "Little Fockers" och minst två gånger på gymmet.
Ska även försöka att köpa en stor amerikansk karta där jag kan pricka ut platser jag vill besöka och mål jag vill uppnå. Både för att påminna mig själv i svåra tider och att komma ihåg att hinna göra det innan tiden är slut. Inser nu efter en månad att det kommer gå SÅ fort!


Visste ni att:
*Du får böter om du inte håller din uppfart ren/plogad?
*Det är lag på att visa hur mycket kalorier maten innehåller på matställen, bio etc?
*Amerikanarna använder inte ord som Cinema eller Trousers, de använder Movie/theater och pants istället?
*I Österrike är ett bevis på lycka en gris!?





Försök att dra barnen i släde! :)









Nyårs Make up!


Gott nytt år!



Nyår Time Squere!


Härliga tjejer!


Lyckogrisen välkomnade mig till middag!




RSS 2.0