Picasso proffs!

Lördag bestämde jag och Hannah för att åka in till NYC, och eftersom det var kallt var det museum som gällde igen. Vi bestämde träff med Sara, som är rena rama Manhattan au pairen jämfört med oss. Hon bor i ett penthouse (innebär oftast att det är en hel våning på toppen eller väldigt högt upp i ett hus) Så man ser empire state building från hennes sovrum ;) Hennes värdfamilj har dessutom årskort på museumer så vi kunde komma in gratis på Museum Of Modern Art. Det mest intressanta och roliga bland Modern Art saker (som ibland är helt oförståeliga) var målningar av Picasso under 1912 talet. oftast den 3: december elle senare som det stod på nästan alla tavlor. haha.
Detta var gitarr perioden i Picassos liv och han ritade/målade i kubism. Det var altså mycket raka streck, fyrkanter, trianglar och cirklar. En första anblick på motivet visar sig vara svår, eftersom han järna ritade olika delar av en gitarr på olika ställen i tavlan. Och att vinglaset eller mannnen i bilden inte riktigt såg ut som vi föväntade oss att dem skulle se ut som. Vi tre får iaf från tavla till tavla, för att lista ut och diskutera hur vi ser det. Två gånger får vakterna säga till oss eftersom vi är för nära tavlan och pekar. Efter ca 15 tavlor bestämmer vi oss för att göra ett försök att läsa av motivet utan att kolla på infoskylten först.
-en man,.
-med en hatt!
-och han har ett vinglas där va?
- och gitarren ligger på ett bord, för den där runda formen för bord återkommer igen.

och kan ni tänka er. Vi hade alla rätt! Stolta utnämnde vi oss själva för Picasso proffs! haha :)
Konst blir så mycket mer intressant med lite vetskap om den!

Sedan bar det av till New York Citys bibliotek. Där Carrie i Sex and The City gifte sig, och en hel del andra filmer spelats in. Det var myket vackert och massor av folk som satt och pluggade, surfade och läste i de stora salarna.
Sedan gick vi till en rum som hade et stort ljusbord, där vi kunde rita av våra namns boksäver på bland annat latin, arabiska och grekiska.

Efter det gick vi till Central Station och vandrade runt. Också väldigt vackert. Tills slut avslutade vi med en mumsig Cheese Cake på Magnolia Bakery. MUMS!

På kvällen begav jag mig med Hannah och Sofie till bion. "No strings attached" med Ashton Kutcher vilket var grymt rolig! Så härligt att åka iväg med tjejerna och slappna av, skratta, retas och skojja på svenska :)


Blåser grymt mycket i NYC ibland!



New York City Public Library


New York City Public Library




Central station



Central station



Mini Cooper reklam ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0